Društvo

BLOOD CHALLENGE: Tomislav Nikolić podržao akciju i pozvao sve građane da daju krv!

Objavljeno: 28.08.2014 | 18:47Izvor: Telegraf.rs

Predsednik Srbije podržao akciju "Blood Challenge" koju je pokrenuo naš portal i pozvao sve javne ličnosti i građane da daju krv. On, međutim nije želeo javno da uzme učešće u ovoj akciji, jer kako kaže, ne želi da neko pogrešno protumači kako ovim gestom želi da prikupi jeftine političke poene i time skrene pažnju sa jedne sjajne inicijative

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić podržao je akciju “Blood Challenge” koju je pokrenuo Telegraf.rs uz podršku Instituta za transfuziju krvi Srbije i kao dugogodišnji davalac krvi pozvao je građane da joj se pridruže, daju krv onima kojima je to zaista potrebno i nominuju tri osobe da i one to učine!

Predsednik Srbije bio je među prvima nominovan da da krv od strane glavnog i odgovornog urednika našeg portala Aleksandra Jovanovića, kao i estradna zvezda Jelena Karleuša i vođe navijača Crvene zvezde i Partizana. Predsednik Tomislav Nikolić je sa oduševljenjem pozdravio humanitarnu akciju koju je pokrenuo portal Telegraf.rsi rekao da je on redovan davalac krvi, kao i da je to relativno skoro i učinio.

FOTO TANJUG / SRĐAN ILIĆ

FOTO TANJUG / SRĐAN ILIĆ

Nikolić za Telegraf.rs kaže da

- Ova akcija je izvanredna i puno će pomoći i pozivam sve koji su u mogućnosti da daju krv, da to i učine. To činim kao neko ko je davalac krvi i na taj način pozitivno odgovaram na vaš izazov, rekao je predsednik Srbije i dodao da “ne bi želeo da javnim davanjem krvi u akciji “Blood Challenge” neko od dežurnih kritičara pomisli da na ovaj način hoće da prigrabi jeftine političke poene i time umanji vrednost ove preko potrebne i dobro osmišljene humanitarne akcije.

Predsednik Srbije je pozvao sve građane Srbije da daju krv, jer je ona, kako kaže preko potrebna svima, kao i zamolio sve ljude dobre volje da ne čekaju da ih neko nominuje, već da sami odu i da podrže akciju “Blood Challenge”.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Podsetimo krv u humanitarnoj akciji Telegrafa krv su dali državni sekretar u ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin, kao i srpska estradna zvezda Jelena Karleuša.

Pozivamo sve kolege iz drugih medija da nam se pridruže, daju krv, ali i isprate početak ove akcije i pomognu da se što više ljudi, ali i javnih ličnosti uključi u akciju koja ima za cilj da ljudima kojima krv znači život donese konkretniju pomoć od polivanja ledenom vodom.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

U ovu akciju se mogu uključiti svi, jer nije potrebno da vas neko nominuje da bi pokazali humanost. Dovoljno je da pozovu Institut za transfuziju krvi na telefon 011/3812-712 i raspitaju se o terminu za davanje krvi i najbližoj lokaciji na kojoj je to moguće učiniti.

KRV NIJE VODA, KRV JE ŽIVOT!


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u