Društvo

Ana nije kao sve ostale devojke, a pogled na njen CV otkriće vam i zašto

Objavljeno: 21.10.2016 | 23:23Izvor: 24sata.rs

Znate li devojku koja ima ovakvu biografiju? Ana Lukajić (24) diplomirani je politikolog za međunarodne odnose, kozmetički tehničar, ali i vozač kamiona i autobusa, optičar, teniski sudija, poslastičar, model, promoter ali i majstor za izradu ukrasnih figura i nakita.

- Stalni posao mi je optičarskoj radnji, gde sam zaposlena kao optičar. Pored ovog posla, osam godina već radim nokte i određene kozmetičke usluge, a po potrebi radim i torte i ostale poslastičarske usluge. Spojila sam nešto nespojivo. Sve što radim to i volim, posebno taj kozmetički posao. Svestrana sam i sve mi fino ide, radim kvalitetno. Vremenom sam sticala znanja iz raznih oblasti – priča Ana Lukajić.

Ova Banjalučanka kaže da put do boljeg života dolazi prvenstveno obrazovanjem i stalnim učenjem i usavršavanjem. Ona ne odustaje, iako joj bogat CV ponekad nije od pomoći.

- Ako apliciram za komercijalistu, onda u CV stavim samo deo koji je vezan za tu poziciju, dakle vozačke i slično iskustvo… - kaže ova Banjalučanka.

Pored svih poslova, ova mlada devojka stiže i da sudi teniske mečeve u svom gradu. Za tenis kaže kako je taj sport zavolela od malih nogu i trenirala.

Anin otac se bavi prevozom, a mlađi brat vozi autobus. Tako je bilo suđeno, da ona prilikom polaganja vozačke dozvole, položi vozački i za kamion, prvo mali, pa onda sa prikolicom. Trenutno radi na dozvoli za autobus.

- Želja mi je da nađem posao da je iole normalno plaćen kao u svetu i da mogu da živim od toga. Ja radim sada dva do tri posla , nemam radno vreme i vremena za sebe. Morala sam se odreći mnogo toga, retko se viđam sa momkom, drugarice da ne spominjem. Posle optike idem u salon da radim nokte. Jako malo vremena provodim kod kuće, nemam vremena ni da treniram. Ne mogu ni duži period za odmor da uzmem. Zato bih voljela da imam normalno radno vrijeme, te platu koja je dostojna da se normalno živi - kaže mlada Banjalučanka.

Kaže da današnje mlade generacije ne žele da rade i da uglavnom provode vreme u nekom isčekivanju.

- Svi bi da imaju dosta novca, da troše i uživaju, ali ne bi radili. Mnogi se nadaju da ih čeka posao kada završe fakultet, svi čekaju neke pozicije. Niko neće da radi druge poslove. Ja ću svoju decu da savetujem da prvo da završe zanat, pa fakultet, da ne čekaju i nadaju se. Znanje vam nikad niko ne može uzeti - navodi Lukajić.

Na kraju, mladima poručuje da se što više da trude i bore. Kaže, ona da je čekala svoj posao i dalje bi sedila u kući i gubila vreme. Najvažnije je da ne zavisite ni od koga.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u