Društvo

AFERA OGNJANOVIĆI: Za lečenje u Americi plaćeno 100.000 dolara, gde je još milion?!

Objavljeno: 29.12.2014 | 13:59Izvor: Telegraf.rs

Dan na intenzivnoj nezi u Dečjoj bolnici u Hjustonu, u kojoj je ležala pokojna Tijana Ognjanović (8), ne košta više od dve hiljade dolara, a ona je tamo provela svega deset dana. Dakle, postavlja se sasvim logično pitanje - gde je milion dolara iz Amerike?

Tijanini roditelji, Nebojša i Jelena Ognjanović koji se sumnjiče za prevaru i pranje novca, uhvaćeni su u još jednoj laži.

Naime, kako mediji navode, oni nisu mogli da plate bolnici u Hjustonu 1,12 miliona dolara, koliko su rekli. Pomenuti iznos nije mogao da bude veći od 100.000 dolara, čak i ukoliko su kupili mehaničku pumpu za srce.

Naime, dan na intenzivnoj nezi u Dečjoj bolnici u Hjustonu, u kojoj je ležala pokojna Tijana Ognjanović (8), ne košta više od dve hiljade dolara, a ona je tamo provela svega deset dana. Dakle, postavlja se sasvim logično pitanje – gde je milion dolara iz Amerike?!

Da priča bude sumnjivija, u takvim uslovima srčana pumpa se iznajmljuje i ulazi u cenu boravka na intenzivnoj nezi, te su sve prilike da onda Ognjanovići nisu ni kupili pumpu, prenose mediji.

Zbog otkrića da su Ognjanovići imali još dva računa – jedan u banci Dž. P. Morgan Čejs u SAD, a drugi u Srpskoj banci na kojima se nalazi 100.000 dolara i 7.400 evra, a koje nisu prijavili policiji i koji nisu bili predmet ostavinske rasprave, tužilac je zahtevao njihovo saslušanje.

Ono je obavljeno prošlog petka kada su Ognjanovići odbili poligraf i ponovo odgovarali na pitanja policijske radne grupe i tužioca.

Tokom ispitivanja, na pitanje odakle mu 100.000 dolara i 7.400 evra u Srpskoj banci, Nebojša Ognjanović je rekao da je taj novac dobio od prijatelja iz Beča, koji će prema pisanju “Naših novina”, biti dalji predmet istrage. Baš kao i to kako je novac sa namenskog računa u Komercijalnoj banci prebačen na privatni u SAD.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u