Društvo

A ZA BOLESNU DECU NEMA! Tomo i Dragica na Olimpijadi potrošili 2 miliona

Objavljeno: 29.08.2016 | 13:02Izvor: medio.rs

Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, i njegova supruga Dragica su za četiri dana provedenih na Olimpijskim igrama u Riju spiskali 20.396,28 evra ili 5.099 evropskih novčanica dnevno Prema zvaničnim podacima koje je javnosti saopštio kabinet Tomislava Nikolića, troškove puta i smeštaja delegacije predsednika Srbije u Brazilu snosiće Generalni sekretarijat.

„U delegaciji, osim predsednika, bila su još dva člana. Ukupni troškovi iznose 20.396,28 evra. Troškove snosi Generalni sekretarijat predsednika Republike Srbije“, naveli su u Predsedništvu Srbije.Tomislav Nikolić otputovao je u Rio 5. avgusta, tačnije prvog dana Olimpijskih igara, gde je bodrio srpske sportiste, a u Srbiju se vratio 9. avgusta.

Što znači da je dnevni trošak boravka predsednika Srbije i njegove supruge Dragice Nikolić koštao čitavih 5.099 evra ili 630.746 dinara na dan! Nikolić je, kako se navodi u saopštenju, boravio u istom hotelu kao i delegacija Ministarstva omladine i sporta, koju je predvodio ministar Vanja Udovičić.

Predsednik Nikolić i njegova supruga Dragica su, kako saznajemo, na raspolaganju imali i automobil, kojim su se prevozili od događaja do događaja, dok tu vrstu usluge Udovičić nije koristio.

Generalni sekretarijat predsednika Srbije je direktni naredbodavac trošenja novca, a taj sekretarijat se, kao i čitavo Predsedništvo, finansira iz budžeta Republike Srbije! Nebojša Krstić, savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, kaže za „Alo!“ da ne zna da li je pomenuta suma realna za organizaciju puta u Rio.

– Nisam se nikad bavio organizacijom putovanja i ne znam koliko to košta – rekao je Krstić. Politički analitičar Branko Radun kaže „da na prvu loptu trošak izgleda veliki“. – Predsedništvo bi trebalo da objavi stavku po stavku na šta je otišao novac, pa da vidimo da li je to mnogo novca, ovako izgleda da jeste. Treba imati na umu i to da se radi o predsedniku države, kao i o Riju, koji je skuplji od, na primer, Londona – kaže on.

 

 SLOBODNI MEDIJI.COM



Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u