Košarka

ŠOK: Miloš Teodosić ne ide na Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 20.08.2017 | 22:32Izvor: Kurir

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić neće moći da nastupi na predstojećem šampionatu Evrope, potvrdio je selektor Aleksandar Đorđević.

Hronična povreda lista, zbog koje je propustio deo priprema i sve dosadašnje trening utakmice našeg najboljeg tima, ne može da bude u potpunosti zalečena do početka takmičenja u Turskoj, pa su selektor Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić, posle konsultacija sa medicinskim timom naše reprezentacije i LA Klipersa, zajednički doneli ovu tešku odluku.

 

"Nažalost, povreda koja muči Tea, ne dozvoljava mu da do Evropskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procena našeg medicinskog tima, ali i ljudi iz LA Klipersa. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača i doneli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće takmičenje. On je igrač koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvek bila velika. Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna. Ovo je veliki hendikep za tim, ali nastavljamo dalje sa istim ambicijama", rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević, a preneo sajt KSS.

 

Zbog povreda na Evrobasket neće ići ni Nemanja Bjelica, Marko Simonović i Miroslav Raduljica. Ovom spisku treba dodati i Nikolu Jokića, koji je otkazao nastup na EP kako bi se što bolje spremio za NBA sezonu.

 

Jedina lepa vest za Đorđevića i srpske navijače je da će se reprezentaciji na turniru u Atini priključiti oporavljeni Nemanja Nedović.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u