Košarka

ISPOVEST IZ ZATVORA: Evo kako živi ZVER. Ovo je priča o bivšem košarkašu Zvezde koji robija u Peruu

Objavljeno: 13.03.2017 | 17:17Izvor: Kurir

Bivši košarkaš Crvene zvezde Nikola Radojičić robija u najstrožem zatvoru u Limi zbog šverca kokaina.

Radojičić je uhapšen u avgustu 2014. na aerodromu u Limi. Policajci su primetili da je nervozan i da često rukama trlja stomak. Kada je dobio jake bolove u stomaku, odveli su ga na rendgen i otkrili da je u stomaku imao 23 kapsule kokaina, teške 230 grama. Sa Radojičićem je uhapšen i njegov drug Uroš Dokić, koji je u stomaku imao devet kapsula sa drogom.



Peruanski mediji su tada objavili da su, navodno, Radojičić i Dokić, čekali let za Amsterdam, odakle su planirali da produže u Srbiju. Saopšteno je da su košarkaš i njegov drug članovi iste bande koja trguje drogom, kao i da je njihova veza u Limi neimenovan Bugarin. Radojićić je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 12 godina.

Nikola Radojičić (30) je nekada bio veliki talenat srpske košarke, a igrao je u generaciji juniora Crvene zvezda sa Aleksejom Nešovićem. Posle Crvene zvezde igrao je na Kipru.







Nikola je trenutno jedini Evropljanin koji se nalazi u zatvoru sa 3.700 robijaša iz Južne Amerike, a tamo ima status nedodirljivog.


"Nikola je 18 sati dnevno zatvoren u ćeliji. Dozvoljeno mu je samo sat vremena šetnje na dan. Zatvor ima 3.700 zatvorenika iz Južne Amerike i on je jedini Evropljanin i Srbin. Zatvor se sastoji od osam delova, ali je on sa svojom grupom uspeo da se izbori za poseban status. Zanimljivo je da kao jedini zatvorenik sa naših prostora tamo stvorio reputaciju nedodirljivog i nije bio ugrožen u sukobima suparničkih narko-kartela. Zbog fizičke izdržljivosti u ovom surovom kazamatu od drugih robijaša je dobio nadimak Zver", navodi Srbin, koji je insistirao na anonimnosti.


 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u