Košarka

PISMO KOJE ĆE VAM NATERATI SUZE NA OČI Leo poručio Duletu: Zbog Srbije sam ćerki dao ime Mila, kad poraste pričaću joj o tebi!

Objavljeno: 25.09.2017 | 16:43Izvor: Kurir

Reprezentativac Francuske i bivši plejmejker Partizana Leo Vesterman emotivnim otvorenim pismom se obratio svom bivšem treneru Dušku Vujoševiću, kome je nedavno, usled problema s gangrenom, amputiran prst.

Vesterman podseća da je baš u Partizanu zahvaljujući Vujoševiću od golobradog dečaka izrastao u čoveka.

- Bio sam tek dečak kada sam došao u Partizan sa mnogo snova. Tamo sam postao čovek. Zahvaljujući Tebi. I biću ti večno zahvalan. Godine provedene s tobom će mi zauvek ostati u sećanju. U Srbiji mi je bilo prelepo. Toliko lepo da sam svojoj prvoj kćerkici dao sam ime Mila. Nadam se da ću joj biti isti onakav otac kakav si ti bio prema meni. Kada dođe vreme, kada poraste, pričaću joj o tebi. Počeću priču tako što ću joj ispričati koliko sam mnogo želeo da radim sa tobom. Pričaću joj o teškim trenucima, ali i trenucima slavlja - navodi Vesterman.

Francuski reprezentativac je zavoleo Vujoševićev rad 2010. godine tokom Fajnal-fora u Parizu.

- Od onog Fajnal-fora Evrolige u Parizu 2010. godine, ti si uvek za mene, uz Željka Obradovića i Etorea Mesinu, bio esencija onoga što trener treba da bude. Tamo si svoj tim vodio maestralno. Zato se i nisam iznenadio kada sam došao u Partizan i video kako radiš. Prvih nekoliko nedelja, nisi mi govorio ništa nešto posebno. Ali, tvoje gestikulacije, tvoj glas koji se širio salom, tvoj pogled... Sve je to odavalo izgled čoveka sa harizmom.

Vesterman se podsetio jedne utakmice sa Crvenom zvezdom i reakcije Vujoševića.

- Nisi voleo da držiš duge govore. Kada smo izgubili od Crvene zvezde 15 razlike, držao si nas u svlačionici pola sata da bi pre nego što si zalupio vratima, podviknuo: „Trening u 6 ujutro sutra!“. Bila je već prošla ponoć, ali mi smo svi ustali u 5.00 narednog dana i bili na treningu u 6.00. Imali smo težak trening, četiri sata bez lopte! Ali, bio si, kao i uvek, u pravu. Gubili smo 15 poena u trećoj četvrtini. Ti si ušao u teren, gurkao sudiju i pričao mu. Dobio si isključujuću. Od tog trenutka, navijači su „poludeli“, „podivljali”. Ovde se ne diraju ikone, a ti to jesi. Sve si to sračunato uradio i mi smo pobedili tu utakmicu. I mnoge druge. Dule je uvek dva koraka ispred.

Francuz je o Vujoševićevoj borbi sa dijabetesom napisao sledeće:

- Kada sam pročitao tvoju izjavu da ti je košarka najbolji lek, uopšte nisam bio iznenađen. Svako ko te poznaje zna da je to tako. I ne vidim da radiš bilo šta osim košarke. Ovaj sport je tvoj razlog za život. Govorio si nam da je tim kao podmornica, ako jedan napravi grešku, svi umiru. Te tvoje rečenice, tvoji citati su nas fascinirali. Tvoje obrazovanje. Sećam se kad si me pozvao u svoj stan i kada sam video tvoju kolekciju slika, jednu od najvećih u bivšoj Jugoslaviji. I o svakoj si mi pričao.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u