Košarka

ONI SU LUDI SRBI I IMAJU ČAROBNI NAPITAK: Ovako niko nije nahvalio košarkaše Crvene zvezde i Delije

Objavljeno: 26.01.2017 | 16:12Izvor: Kurir

Košarkaši rvene zvezde su posle niza od 6 vezanih pobeda pravi hit Evrolige, pa stoga i ne čudi da su pred duel crveno-belih sa Panatinaikosom u Beogradu, mediji u toj zemlji posebnu pažnju posvbetili klubu sa Malog Kalemegdana.

Grčka Gazeta je tekstu podsetila na probleme sa kojima je Zvezda bila suočena pre dolaska Nebojše Čovića u klub, da je to tim koji često gledaju i za koji navijaju fudbaleri Marko Pantelić (igrao za Olimpijakos) i Dejan Stanković, kao i teniser Novak Đoković čiji dolazak u dvoranu izaziva histeriju među Delijama.

– Evroliga 2017 u novoj eri, celu organizaciju su okupirali Rusi, Grci, Španci i Turci… Ali, ne! Jedno malo odmetničko srpsko selo i dalje se održava i nastaviće da vodi bitke u narednih 11 mečeva protiv favorita – napravili su uvod Grci po uzoru na najavni tekst kultnog stripa Asteriks.



Grci se setili da je Zvezda bila na ivici uništenja, da je posle postala dominantna na Jaddranu, a Branko Lazić navodi se kao jedini igrač koji je sve vreme tu od sezone 2011-12. Akcenat je i na treneru Dejanu Radonjiću koji je mogao da ode u Baskoniju ili Efes, ali je rešio da stvara košarkašku bajku u Beogradu. Opisan je kao vodeći predstavnik jugoslovenske škole, koji se suočavao sa Panatinaikosom koji su vodili Pedulakis, Ivanović i Đorđević, a sada je rival Ćavi Paskval. Imidžu kluba doprineli su i navijači.

- Prave čarobni napitak koji im daje supermoći, pobedili su sve poslednje prvake Evrope i prošlogodišnje finaliste, Fenerbahče! Tim sa budžetom koji ne prelazi 3.5 miliona evra i koji je sezonu počeo sa samo jednim Amerikance Čarlsom Dženkinsom, napravio je najveću pobedničku seriju u Evroligi! Tim Dejana Radonjića prkosi svakoj košarkaškoj logici i igra najlepšu košarku, uz nestvarnu atmosferu na svom parketu."

– Na mečevima su često Marko Pantelić, Dejan Stanković i veliki Novak Đoković! Novak je navijač Zvezde i njegov dolazak na meč sa Cedevitom (prošle sezone) bio je dovoljan za histeriju – zaključuju Grci.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u