Košarka

ĐORĐEVIĆ VRATIO MAČVANA, NEMA LUČIĆA: Pakao na centarskoj poziciji na širem spisku!

Objavljeno: 26.05.2015 | 12:19Izvor: Telegraf.rs

Selektor objavio širi spisak za šampionat koji se igra od 5. do 20. septembra

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je preliminarni spisak za šampionat Evrope, koji se održava u Hrvatskoj, Nemačkoj, Letoniji i Francuskoj.

Srbija će igrati u B grupi u Berlinu sa selekcijama Španije, Turske, Nemačke, Italije i Islanda.

Bilo je igrača koji su odbili poziv za reprezentaciju!

Na širem spisku nalazi se ukupno 24 igrača, a sa njih 18 će početi pripreme. Novi kapiten biće Miloš Teodosić, dok će se Nenad Krstić zvanično oprostiti 12. avgusta na prijateljskoj utakmici protiv Francuske u KOMBANK areni.

UPOREDITE SPISKOVE: Ko je ispao, a ko došao kod Đorđevića u reprezentaciju posle godinu dana?

Posle osam godina je dočekao da bude KAPITEN SRBIJE!

Pripreme počinju 15. jula, a kako je Ðorđević najavio tada će spisak skratiti na 18 igrača.

Na spisku su: Miloš Teodosić (kapiten), Bogdan Bogdanović, Stefan Marković, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dragan Milosavljević, Rade Zagorac, Marko Simonović, Marko Kešelj, NemanjaDangubić, Luka Mitrović, Stefan Birčević, Milan Mačvan, Đorđe Majstorović, Nikola Jokić, OgnjenKuzmić, Vladimir Štimac, Nikola Milutinov, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić, Nemanja Nedović, Zoran Erceg, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica.

 

Evropsko prvenstvo održaće se od 5. do 20 septembra.

Selektor Ðorđević poručio je da je cilj tima na šampionatu Evrope plasman u finale, a samim tim i viza za Olimpijske igre u Riju.

– Da igramo kao Real koji već godinama unazad igra najbolju košarku u Evropi. Konstantno su u sprintu, i naš zadatak je da igramo u rom stilu. Imamo igrače koji mogu da igraju na taj način, i zato je spisak ovakav. Pokriveni smo na svim pozicijama i moj zadatak je da uvedem ekipu u formu, u pravo vreme. Nemamo prava da bežimo od toga da je cilj osvajanje medalje, biće teško, ali od mog dolaska cilj je plasman u Rio, što znači da želim da predvodim ekipu do finala. Nema više skrivanja – rekao je Đorđević nakon što je saopštio imena.

Novinare je zanimalo da li će Raduljica, jedini igrač bez kluba, biti u formi za prvenstvo.

– Raduljica radi individualno. Oporavio se i njegov zadatak je najveći u odnosu na ostale. I pre SP je imao sličan režim rada i verujem da neće biti problem. Pričali smo i nadam se da će doći spreman na pripreme, jer njegovi igrački kvaliteti uopšte nisu sporni – rekao je selektor, koji je prokomentarisao i poziv Zorana Ercega.

– Erceg u kontinuitetu igra dobro. Imao je problema sa Ahilovom tetivom pred SP 2014, i to je zahtevalo duže mirovanje. Nismo se dugo čuli, ali vidim po izjavama u medijima da je spreman da igra za reprezentaciju. Može da bude jako interesantan u nekim taktičkim zamislima zbog njegovog dobrog šuta za tri poena – rekao je Đorđević.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u