Lifestyle

Znakovi da se ponašate starije nego što jeste!

Objavljeno: 22.01.2015 | 22:48Izvor: medio.rs

Da li ste samo zreli, ili bi trebalo malo da se opusitite?

Vaše kolege se uvek iznenade kada čuju koliko godina imate

Kada kažete da imate 23 svi su pomalo šokirani, jer su bili uvereni da imate, bar 27. A možda i više. I to nije zbog toga što imate poneku boru viška oko očiju. 

Imate najbliže prijatelje koji barem 5 godina stariji od vas

Kada god ste pod stresom u životu, oni umeju da započnu priču sa rečenicom „Kada sam ja bila u tvojim godinama.“ 

Imate reputaciju osobe koja drži stvari pod kontrolom u životu

Vi postavljate uslove i zahteve, ne odričete se sopstvenog kommfora ni zbog čega i retko ste spremni na rizikovanje. Ne volite dramu i spremni ste da iskočite iz sigurne zone samo kada je neki veliki ulog u pitanju.

Možete da sedite sa maminim drugaricama bez njenog prisustva i da se ne osećate čudno

Jer kada razgovarate sa njima imate osećaj da vas neko konačno „razume.“ Vi ste dovoljno informisani da možete da pričate o novom zakonu za trudnice, ali i o tome kako smiriti tinejdžera. A i neka čaša belog vina nije na odmet.

Imate previše garderobe na sebi kada izlazite

Kafa sa drugaricom, žurka ili odlazak na večeru kod roditelja vašeg dečka. Jednostavno se oblačite isto. Zatvoreno. Casual nije opcija, a kosa vezana u rep i trenerka je dozvoljena samo u kući.

Možete da date savet svakome, jer se osećate da ste ispred svojih godina

Niste udati, ali možete da dajete savete o braku. Niste u vezi trenutno, ali se svi obraćaju vama za pomoć kada imaju problem sa njihovim partnerima. Vi jednostavno kao da imate rešenje za sve. A znate ko ume da daje najbolje savete?

Uvek se zabaljate sa muškarcima koji su stariji od vas

I to vam sasvim odgovara. Kada upoznate njihove prijatelje oni ne mogu da veruju da ste mlađi od njih.

Vaši prijatelji vam traže savete kada je reč o bankovnom računu ili zdravstvenom osiguranju

Jer vi nikada ne ostavljate važne životne stvari po strani. Nikada nije dosta istraživanja i pravljenja dugoročnih planova da biste znali šta je najbolje. Kada čujete da se neko ne bavi tim životnim temema, uzimate posao u svoje ruke.

Vi uvek razvozite ljude kući posle žurke

Vi znate kako je to biti pijan, pa ukoliko je vašim prijateljima potreban prevoz nakon pijane noći, vama je sasvim u redu da uradite. Jer, vi, naravno, niste pijani. Vaša mama je ponosna.

Priče o ludim pijanim party putovanjima su vam pomalo dosadne

Vaš idealan odmor uključuje koktele, praznu plažu, dobru knjigu i još bolje frajera. Jednog frajera. Ali i odlazak u krevet u 11 sati.

Niste trendseterka i ne opterećujete se time šta je ove sezone in

Vi nosite stvari koje vama odgovaraju, ne trčite u radnje da biste kupili taj novi pončo koji je hit ove zime, jer vam se jednostavno ne dopada i ne zanima vas što kada to kažete javno dobijate poglede osude. Vaš modni ukus je nešto što sami stvarate, ne vodite se slepo savetima.

Ne tražite žrtvu sa kojim ćete da završite tokom ili nakon izlaska

Kada ste izašli, to ste učinili radi dobrog provoda i đuskanja, niste došli u lov na muškarce, ne šaljete pijane poruke bivšima, nakon izaska idete pravo kući, stavljate masku na lice i idete pravo u krevet.

Ne pričate o sebi osim ako vam neko ne postavi konkretno pitanje

Prošli ste fazu kada vam je za vaše postupke bilo potrebno da ih drugi odobravaju i shvatili da niko osim vaše mame, tate, najbolje drugarice i dečka zapravo ne mari stvarno za vaše probleme. A većini će verovatno biti i drago što ih imate. Kafa i casual razgovor je uvek bolja ideja nego da zapravo razgovarate o sebi.

Pripremila: Ana Pantić

Izvor: Cosmopolitan.rs


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u