Lifestyle

(FOTO) NJENA ĆERKA IMA MENTALNI POREMEĆAJ: Ako nemate dete kao što je moje, ne možete mi suditi!

Objavljeno: 04.08.2017 | 11:50Izvor: Kurir

Tejlor Mejers je na Fejsbuku objavila post koji živo opisuje s čim se sve bore majke čija deca imaju čest poremećaj ponašanja.

Ako niste roditelj deteta kao što je moje, ne možete suditi", jedna je od rečenica Tejlor Mejers kojoj su naleti promena raspoloženja njene četverogodišnje kćerke Sofi deo svakodnevice.

Jednu od takvih epizoda koje variraju od razdražljivosti i plakanja pa do vrištanja, udaranja, bacanja i hvatanja vazuha, ova majka je opisala na javno.

Skoro svaki put dogodi mi se da izađemo bez ijedne stvari po koju smo došli dok pokušavam da obuzdam Sofi koja je hiperaktivna. Ovoga puta sam izdržala i kupila sve što mi je potrebno 

"Deseti put rekla sam joj neka sedne kako ne bi ispala iz kolica, a onda se javila gospođa iza mene: "Za Boga miloga, dajte joj keks pa da napokon ućuti!". Iako je u svojoj glavi već imala puno blaži odgovor u kom bi objasnila ženi kako njena kći ima teži oblik poremećaja pažnje uzrokovanog hiperaktivnošću, kako sama odgaja dvoje male dece i radi najbolje što može iz usta joj je izašlo:

"Ona ima četiri godine i gledajte svoja je.ena posla!"

Staloženo sam prošla do blagajne kako bih izbegla sve one koji su buljili u mene. Tu osobu čije se dete ne zna ponašati, tu osobu za koju drugi misle da je lenja jer ignoriše takvo ponašanje, nastavlja. Nakon nekoliko trenutaka uhvatila se kako uplakana na blagajni razmišlja o tome koliko je ljuta, uvređena i tužna jer ne može imati jedno dobro iskustvo sa Sofi. Dok je skenirala namirnice, prišla joj je nepoznata žena koja je raznim pitanjima zabavljala malenu pokušavajući joj objasniti zašto ne može dobiti čips, kako mora biti dobra, koliko joj je godina, kako joj se zove brat...

Nemate pojma koliko mi je to značilo, napisala je majka i dodala:

"Jedan komentar vas može totalno unišititi. A onaj ko ga izgovara ne može znati zašto se dete ponaša kako se ponaša. Ako niste roditelj deteta kao što je moje, jednostavno ne možete suditi."

Post je završila zahvalom mami koja ih je ispratila iz dućana. Jer u takvim trenucima pomoći će i samo nekoliko toplih reči.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u