Lifestyle

Ako NE ŽELITE da umrete, prestanite SAMI SEBI da ponavljate ove LAŽI!

Objavljeno: 21.04.2015 | 00:09Izvor: Telegraf.rs

Kad gledamo druge, svi smo mi odlični kritičari. Međutim, kad smo mi sami u pitanju, vrlo smo skloni da ignorišemo jasne signale da radimo sve kako ne bi trebalo. Ali, ako se ne trgnemo na vreme, to nas može koštati čak i života!

Divno je kada je čovek u stanju da bude strpljiv, da bi nešto postigao u životu i kad, u teškim momentima, ume sam sebi da kaže “izdrži još malo”. Ipak, ako se pretera sa odlaganjem zadovoljstva, ponekad se čovek prekasno zapita “gde mi je prošla mladost? a što sam ja uopšte živeo?”.

Zato, da se nikad ne biste našli u ovakvoj jednoj situaciji,prestanite sebe da lažete i preduzmite nešto po pitanju sopstvenog boljitka – već danas!

Jednostavno ne mogu da smršam

Naravno da nije lako skinuti kilograme viška ali kada se to zaista i želi, ništa vam na put ne može da stane. Pritom, morate imati na umu da rizik od raznih oboljenja raste kako prelazite pedesete.

Takođe, s godinama je mnogo teže skinuti kilograme. U pedesetim vam je potrebno barem 200 kalorija manje nego u četrdesetim godinama.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Nikoga ne zanima kako izgledam

Zapravo bi samo jedna osoba trebalo da brine o tome kako izgledate, a to ste vi. Dakle, prava je istina da niko zapravo ne mari kako onaj drugi izgleda već se samo tako misli.

Svi su zapravo u razmišljanjima šta drugi misle o njima tako da vas niko i ne primećuje. No, vi morate da brinete o sebi. Oblačite se za sebe, sređujete se za sebe. I kada to budete radili samo za sebe, svi će to primetiti.

Foto-ilustracija: Profimedia/Mode Images

Foto-ilustracija: Profimedia/Mode Images

Radiću dok ne padnem

Samo ukoliko imate sreće i ukoliko ste zaista srećni da imate stalno zaposlenje. No, zar vam i to nije dosadilo? Četrdeset godina borbe na poslu uz odgajanje dece, izdržavanje porodice, pomaganje roditeljima i živeći za kratak odmor na koji odete samo kad ga sebi možete priuštiti?

Mnogi ljudi planiraju da nastave da rade i nakon penzionisanja jer im je potreban novac. Zar zaista želite da završite na nosilima?

Stres, nervoza, papiri, posao

Foto: Flickr/ net_efekt

Nemam dovoljno novca za odlazak u penziju

Ovo je takođe laž koju sebi stalno ponavljamo. Pomoću jednog veoma jednostavnog trika možemo imati dovoljno za odlazak u penziju.

Pronađite način da budete srećni sa onim što imate sada. Jednostavno shvatite da možete da živite i sa manje novca i uradite to.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Ja sam jedini koji može da radi svoj posao

Jednoga dana ćete shvatiti, nažalost, da to nije istina. I te kako ste zamenljivi. Zbog ove laži se osećamo važnim.

Možete da prodate svoj poslovni projekat i napustite posao ali svet neće prestati da se okreće. Umesto što sebi pokušavate podići cenu, pokušajte poboljšati svoj doprinos svetu na drugi način.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u