Tenis

MAREJU SE SMEŠI DUGA VLADAVINA! Đoković do Rolan Garosa brani 3.500 bodova više od Britanca!

Objavljeno: 21.11.2016 | 13:05Izvor: medio.rs

Pravi pakao čeka Novaka Đokovića u prvoj polovini 2017. godine, zbog čega se svetskom broju 1 Endiju Mareju smeši duga vladavina

Novak je imao impresivnu prvu polovinu 2016. godine u kojoj je osvojio šest titula, među kojima su dva grend slema - Australijan open i Rolan Garos.

Sa završetkom turnira u Parizu, Đoković je u prvoj polovini godine osvojio čak 8.040 bodova! I imaće jezivo težak zadatak da ih sve odbrani u narednoj sezoni.

S druge strane, Endi Marej će imati laganu polovinu godine! On će do Pariza braniti samo 4.450 bodova, 3.500 manje nego Novak Đoković! Zbog toga se Britancu smeši duga vladavina sa prvog mesta ATP liste.

Teniski stručnjaci su upozoravali da čak i da je Đoković pobedio u finalu završnog mastersa i godinu završio kao prvi na svetu, bilo bi vrlo realno da ga već u martu Marej preskoči, zbog toga što brani daleko manje bodova naredne godine.

Novak Đoković je do juna osvojio turnir u Kataru (250 bodova), Australijan open (2.000), masterse u Indijan Velsu (1.000), Majamiju (1.000), Madridu (1.000) i na kraju Rolan Garos (2.000).

Tamo gde bi srpski as mogao da osvoji nove bodove su turniri u Dubaiju, gde je ove godine ispao u četvrtfinalu (90 bodova), na mastersu u Monaku, gde je ispao u drugom kolu (10), dok je na mastersu u Rimu izgubio u finalu (600).

Endi Marej je imao daleko lošiju prvu polovinu godine. On je do juna osvojio samo titulu na mastersu u Rimu (1.000), dok je na Australijan openu i Rolan Garosu izgubio u finalu (po 1.200 bodova).

Britanac je poražen i u finalu mastersa u Madridu (600). Pored toga, u Monaku je pao u polufinalu (360), u Indijan Velsu i Majamiju je stao u trećem kolu (90) bodova.

Tek posle toga, od Vimbldona situacija se preokreće, pa će Marej morati da brani užasno mnogo bodova, dok će Đoković imati da brani titulu u Torontu i finale Ju Es opena.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u