Tenis

(VIDEO) NOVAK ĐOKOVIĆ JE OVOJ ŽENI DOŽIVOTNO ZAHVALAN: Ponašala se kao njegova majka, svaki njihov susret je bio ispunjen emocijama

Objavljeno: 09.10.2017 | 15:37Izvor: Kurir

"Radila sam sa decom na terenima i videla dečaka koji visi na ogradi oko terena i posmatra šta radimo.

 Bila su tri terena jedan do drugog i ja sam primetila da dečak kruži i sluša šta objašnjavam igračima. Na kraju sam mu prišla i pitala ga da li zna koji je sport u pitanju, a on mi je rekao da je to tenis. Kazao mi je i da je već držao reket u rukama. Zapitala sam ga da li bi želeo da nam se pridruži, na šta je on odgovorio: Čekao sam da me to pitate. zašli smo na teren i radili, i istog dana sam shvatila da je rođen za tenis - ovako je prvi susret sa kasnije najboljim teniserom Srbije Novakom Đokovićem opisala Jelena Genčić, njegov prvi trener i osoba kojoj će Novak doživotno biti zahvalan.

Jelena Genčić bi danas napunila 71 godinu. Bila je velikan našeg tenisa i rukometa kao igrač, a kasnije se dokazala i kao teniski trener. Trenirala je Moniku Seleš, Gorana Ivaniševića, Mimu Jaušovec, Ivu Majoli... ali je svoj najveći trenerski uspeh ostvarila sa Novakom.

Kada je primetila ogroman Novakov potencijal, odmah je sugerisala njegovim roditeljima Srđanu i Dijanu da sina upišu u školu tenisa, odnosno u njen teniski kamp koji je pre više godina držala na Kopaoniku.

"Zatražila sam da me upozna sa svojim roditeljima. Mislila sam da su oni gosti na Kopaoniku, a ne da tu žive. Đokovići su sportska porodica. Novakov otac i majka su skijaši i oni su na Kopaoniku otvorili palačinkarnicu tako da su mogli da budu na planini tokom zime i dva letnja meseca da bi skijali i trenirali. Rekla sam im da posle Monike Seleš nisam uočila nijednog igrača kao što je njihov sin i da mislim da će on sa 17 godina biti među prvih pet u svetu. Bili su začuđeni mojim tvrdnjama, a sada kad razmislim, mora da su mislili i da nisam normalna", rekla Jelena u jednom intervjuu.

Posle nekoliko godina Jelena je poslala Novaka u kamp kod Nikole Pilića koji je nastavio njegov teniski razvoj, a sve ostalo je istorija...

Svaki susret Jelene i Novaka bio je ispunjen ogromnim emocijama najiskrenijeg prijateljstva. Novak je sa biranim rečima govorio o Jeleni, a jednom prilikom je otkrio da tenis nije bio jedina tema za razgovor.

"Nas dvoje smo uvek razgovarali o životu uopšte. Nisu to samo bile priče o tome kako da pogodim forhend ili bekhend na liniju. Pričali smo o klasičnoj muzici, poeziji, o svemu. Ponašala se kao moja majka, a ja dosta dugujem svojim roditeljima", rekao je Novak.

Jelena Genčić je preminula 1. juna 2013. godine u 77. godini. Koliko su njih dvoji bili bliski i koliko je ona značila Novaku potvrđuje njegov status na godišnjicu smrti.

"Pre četiri godine na ovaj dan preminula je Jelena Genčić, ali njen duh je uvek prisutan. Njena mudrost i dalje odzvanja u mojoj glavi i zahvalan sam joj beskrajno na svemu što je uradila za mene i moju familiju. Volim te Jeco", napisao je Novak u komentaru uz fotografiju.

Jelena Genčić je imala i neobično poreklo. Njen deda Lazar Genčić bio je prvi hirurg u Jugoslaviji, a njegov brat Đorđe Genčić ministar unutrašnjih poslova u Vladi Nikole Pašića. Jelena je potomak Tome Vučića Perišića, vojskovođe iz Prvog i Drugog srpskog ustanka.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u