Ostali sportovi

Udovičić: Srpski stručnjaci će razvijati sport u Kataru

Objavljeno: 01.02.2015 | 16:18Izvor: Telegraf.rs

Srbija može da im ponudi vrhunske trenere i da bude domaćin za pripreme njihovih sportista. Sa druge strane, Katar ima veoma razvijenu sportsku infrastrukturu i idealne uslove za treniranje brojnih sportova i spremni su da nam ih ponude, rekao je ministar omladine i sporta

 Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se u nedelju sa ministrom sporta Katara Salahom bin Ghanemom Al Alijem i tom prilikom je dogovoreno intenziviranje saradnje dve zemlje u oblasti sporta.

Katarska strana predložila je potpisivanje međudržavnog sporazuma kojim bi bili regulisani detalji saradnje kako u oblasti sporta, tako i u oblasti omladinske politike.

Predloženo je da sporazum bude potpisan u maju u Beogradu.

– Naši sagovornici u Kataru smatraju Srbiju za velikog prijatelja. Veoma su zainteresovani i drže otvorena vrata za sve naše sportske stručnjake. Izuzetno ih cene i žele da stručnjaci iz Srbije pomognu razvoju sporta u toj zemlji – rekao je Udovičić koji se nalazi u zvanbičnoj poseti Kataru.

On je naglasio da su se katarski domaćini oosebno zahvalili “našim rukometašima sa kojima imaju odlično iskustvo, a veliko interesovanje pokazali su i za fudbal, jer su domaćini Svetskog prvenstva 2022. godine”.

- Srbija može da im ponudi vrhunske trenere i da bude domaćin za pripreme njihovih sportista. Sa druge strane, Katar ima veoma razvijenu sportsku infrastrukturu i idealne uslove za treniranje brojnih sportova i spremni su da to stave na raspolaganje našim sportistima – rekao je Udovičić.

Resorni ministar je kazao da je Srbija u svetu prepoznata kao sportska nacija.

– To je velika šansa i potencijal, ne samo za promociju Srbije, već i za stavljanje sporta u funkciju ekonomskog razvoja zemlje. Naši stručnjaci su traženi svuda u svetu. Malo je oblasti gde danas vide Srbiju kao lidera, to treba razvijati i podržati – poručio je Udovičić.

Na današnjem sastanku bilo je reči i o razvoju sportskog turizma i organizovanju prijateljskih utakmica dve zemlje u cilju promocije sporta i kulture Srbije i Katara.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u