Ostali sportovi

SRBI META MANIJAKA: Ovo su najpoznatiji bezumni napadi na srpske sportiste

Objavljeno: 07.04.2017 | 09:48Izvor: Kurir

Incidenti se dešavali širom sveta, ali i u domovini, a neki od naših takmičara morali su čak da gledaju smrti u oči

Pretnje koje je srpska teniserka Aleksandra Krunić dobila putem društvenih mreža podsetile su na neke od najjezivijih scena u kojima su pomahnitali huligani imali glavne uloge.

Napadi na neke od naših vrhunskih sportista zauvek su ispisani u istoriji sporta i predstavljaju mrlju koja nikada neće nestati. Sa željom da sport bude pošteđen toga, podsećamo na neke od najgorih scena na sportskim borilištima s našim sportistima kao žrtvama.

Nožem ubo Moniku Seleš

April 1993  Hamburg

Nemac Ginter Parhe, sumanuti navijač Štefi Graf, ubo je nožem u leđa našu teniserku Moniku Seleš na meču s Magdalenom Malejevom u Hamburgu. Mala Mo je pokušala da se vrati, ali više nikada nije bila na nivou koji je dostigla u trenutku pokušaja ubistva. Od fizičkih posledica uboda uspela je da se oporavi relativno brzo, ali za psihičke je bilo potrebno mnogo više vremena.

 

 

Hrvati napali naše vaterpoliste

Jun 2003    Kranj

Naši vaterpolisti jedva su izvukli živu glavu nakon što su ih napali huligani iz Hrvatske na EP u Kranju. Više od 5.000 podivljalih Hrvata nezadovoljnih porazom njihove reprezentacije u finalu (9:8) napravilo je haos na tribinama, a sve i svašta je letelo ka igračima u bazenu. Najgore je prošao golman Nikola Kuljača, koji je pogođen u glavu, a zlatne medalje dodeljene su u hotelu jer na bazenu nije bilo uslova za pobedničku ceremoniju.

 

 

Navijači AEK tukli Bajevića

Avgust 2010  Atina

Dušana Bajevića tukli su navijači AEK nakon poraza u prijateljskom meču od Kalitee. Meč je prekinut u 80. minutu, kada su huligani upali na teren i fizički nasrnuli na trenera. Princ sa Neretve pokušao je da napusti teren i izbegne kontakt s huliganima, ali oni su ga stigli i zadali mu neko udaraca. Bajević se povukao u svlačionicu, a huligani su nastavili tuču s policijom.

 

Podivljali zbog tri prsta...Slavlje u ElbasanuPodivljali zbog tri prsta...Slavlje u Elbasanu

Tošiću pretili Turci

Oktobar 2015  Turska

Srpski fudbalski reprezentativac Duško Tošić našao se na meti turskih fanatika kojima je zasmetao način na koji je proslavio trijumf nad Albanijom u Tirani. Tošić je tada sa visoko podignuta tri prsta uživao u velikoj pobedi, a usledile su žestoke pretnje na društvenim mrežama. Išlo se toliko daleko da se zahtevalo da Tošića proteraju iz zemlje.

 

Nikad više u Novi Pazar... Žarko UdovičićNikad više u Novi Pazar... Žarko Udovičić

Na Udovičića potegli pištolj

Februar 2015 Novi Pazar

Fudbaleru Novog Pazara Žarku Udovičiću pištoljem su pretili huligani koji su upali u svlačionicu kluba. Povod je bio poraz od Rada na Banjici, odnosno promašeni penal Udovičića u 83. minutu. Podivljali huligani prislonili su pištolj na glavu fudbaleru i repetirali ga, a scena je bila zaista dramatična. Udovičić je napustio klub, za koji je sud utvrdio da je kriv zbog napada i da mora da plati oko 9.300 evra igraču na ime pretrpljenog straha.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u