Ostali sportovi

IVANA ODUVALA KONKURENCIJU! Španovićeva najbolja u Lozani!

Objavljeno: 25.08.2016 | 22:34Izvor: medio.rs

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nastavlja sa pobedama, posle bronze u Riju pobedila je na Dijamnatskoj ligi u Lozani

Pobednički skok zabeležila je u drugoj seriji od  6.83 metara. U prvoj se skočila 6.79, dok je u trećoj ponovila rezultat iz druge serije, a potom je naredne dve preskočila. Takmičenje je završila skokom od 6.69 metara.

Drugo mesto osvojila je Britanka Ugen Lorejn skokom od 6.71 metar, a treće Ruskinji Dariji Klišini sa 6.50. Olimpijska šampionka iz Rija Tijana Bartoleta potpuno podbacila, završivši na petom mestu sa najboljim skokom od 6.46 metara.

Pobedom u Lozani, u ukupnom poretku, Španovićeva je ostala na prvom mestu 

Pobedama u Šangaju (6,95), Oslu (6,94) i Stokholmu (6,90), kao i drugim mestom u Judžinu (6,88) sakupila je 36 bodova, čak 20 više od Britni Ris, 21 od Kanađanke Kristobel Neti  i 25 od olimpijske prvakinje Tijane Bartolete.

Do kraja dijamantske trke očekuje ju je još dva mitinga, u Parizu 27. avgusta i završni u Cirihu 1. septembra koji se boduje dvostruko, što teoretski daje šansu suparnicama da je prestignu.

Uživo

- Ivana je šestu seriju završila skokom od 6.69 i niko od njenih rivalki nije uspeo da nadmaši njen najbolji rezultat iz druge serije.

- Bronzana iz Rija, Ivana Španović propušta četvrtu seriju i petu seriju.

- Srpska šampionka i u trećem pokušaju skače 6.83 metra. I dalje je prva.

- Ivana u drugom pokušaju skače još bolje 6.83 metra dok su iza nje Lorejn sa 6,71 i Klišina koja je u drugom pokušaju prestupila.

- Sjajan Ivanin skok od 6.79 metara. Prva je posle prve seriije.Klišina je druga sa skokom 6.50. Proktor je sa6.41 treća, Bartoleta tek 5.92.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u