Društvo

SMRTONOSNI TAJFUN SE VIDI I IZ SVEMIRA: Bliži se Filipinima, narod je u panici!

Objavljeno: 02.04.2015 | 08:57Izvor: Telegraf.rs

Veliku štetu pretrpele su škole, sanitarne ustanove i saobraćaj, potonulo je nekoliko ribarskih brodića, putničkih brodova i podmornica. U saveznoj državi Čuk proglašeno je vanredno stanje zbog štete nastale nakon prolaska tajfuna

Tajfun Majsaku bi u naredna tri dana trebalo da stigne do istočne obale Filipina. Vojska je u stanju pripravnosti, a pripremljene su i zalihe hrane i medicinskih potrepština.

Razorna moć smrtonosnog supertajfuna Majsaku, koji je u Mikroneziji odneo najmanje pet života, vidljiva je čak izsvemira. Italijanska astronautkinja Samanta Kristoforeti fotografijom je zabeležila prolazak tajfuna nad ostrvom Čuk.

– Ovo zahteva poštovanje, čak iz svemira – napisala je Kristoforeti iz objavu fotografije na jednoj od društvenih mreža.

Podsetimo, pet osoba je poginulo u Mikroneziji, u središnjem delu Tihog okeana, pri prolazu supertajfuna Majsak, a vanredno stanje je proglašeno u sredu u Čuku, glavnoj saveznoj državi.

Foto: Twitter/@AstroTerry

Foto: Twitter/@AstroTerry

Majsaku je trebalo tri dana da prođe Saveznim državama Mikronezije (FDM). Propraćen olujnim vetrom jačine 260 km/h, udario je na Čuk u nedelju uveče i nastavio prema prostranom arhipelagu sastavljenom od 607 ostrva pre nego što je u sredu pogodio saveznu državu Jap.

Foto: Twitter/@AstroTerry

Foto: Twitter/@AstroTerry

Veliku štetu pretrpele su škole, sanitarne ustanove i saobraćaj, potonulo je nekoliko ribarskih brodova, putničkih brodova i podmornica. U saveznoj državi Čuk proglašeno je vanredno stanje zbog štete nastale nakon prolaska tajfuna.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u