Društvo

MIGRANTI ZAPREPASTILI BELGIJU: Grupa Iračana napila i silovala devojku (17), dečak (14) sve snimao!

Objavljeno: 06.02.2016 | 12:31Izvor: Kurir

OSTEND - Belgijska je policija došla u posed video snimka koji navodno prikazuje onesvešćenu maloletnu devojku koju siluje grupa iračkih doseljenika.

Snimak su policajci navodno našli na mobilnom telefonu 14-godišnjaka iz Ostenda, koga je njegova škola prijavila nakon što je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografije na kojima pozira s oružjem i u maskirnoj odori.

Snimak navodno prikazuje spomenutog dečaka kako se u društvu još šestorice napadača sme, peva i pleše oko 17-godišnje žrtve, koja je izgubila svest nakon što ju je društvo u jednom stanu u Ostendu opilo vodkom. Zatim joj skidaju donje rublje te je diraju i siluju.

Zločin su navodno počinili još u novembru, a da nije pronađen snimak, možda nikada ne bi bili ni razotkriveni. Policija je privela sedmoro ljudi od 14 do 24 godine. Šestorica su irački, a dvojica belgijski državljani, s tim da je jedan od njih stranog porekla. Među silovateljima je bio i žrtvin dečko.

Većina privedenih priznala je zločin, a neki od njih su tokom ispitivanja iznosili krajnje ekstremne stavove o ženama.

"Nema ona šta da se žali. Žene moraju da slušaju muškarce", navodne su reči jednog od napadača.

S obzirom da je žrtva sve vreme bila bez svijesti, ne seća se ničega, odnosno tek je hapšenjenm napadača i pronalaskom snimka saznala što joj je učinjeno. Policiji je kazala da je, nakon što se kobne noći probudila, samo nazvala taksi i otišla mirno kući.

Belgijski ministar za azil i useljavanje Teo Franken obećao da je sve strance u ovom slučaju, ako na sudu budu proglašeni krivima, deportovati iz države.

"Silovateljima nećemo dati azil. Vratićemo ih u Irak budu li proglašeni krivima", izjavio je.

(Jutarnji.hr)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u