Društvo

MAFIJAŠKI BOS PORUČIO ISLAMSKOJ DRŽAVI: Klonite se Njujorka, to je naš grad!

Objavljeno: 25.11.2015 | 22:40Izvor: Kurir

Đovani Gambino, sin ozloglašenog američkog gangstera Džona Gambina, rekao je u jednom radio intervjuu da je Mafija u boljoj poziciji da zaštiti Njujork od Islamske države nego federalci čije su mogućnosti ograničene.

Gambino tvrdi da su FBI i državna bezbednost često spori ili da ne mogu da vide šta se stvarno događa zbog "manjka inteligencije".

On veruje da je Mafija dobro povezana sa svojim saveznicima i da znaju šta se dešava na terenu, odnosno, na ulicama Njujorka. Zbog toga, ISIS ne bi mogao tek tako tamo da se snađe.

"Svet je danas opasno mesto, ali ljudi koji žive u Njujorku sa sicilijanskim vezama se mogu osećati sigurno, mi štitimo naše porodice i prijatelje od ekstremista i terorista, naročito od brutalnih psihopatskih organizacija koje se nazivaju Islamska država", rekao je Gambino.

Đovani Gambino, Foto: Youtube/PrintscreenĐovani Gambino, Foto: Youtube/Printscreen

Dodao je i da Mafija ima lošu reputaciju, ali nezasluženo. 
"Uspon terorizma u svetu omogućava Mafiji da pokaže svoju dobru stranu", optimistično je rekao mafijaš.

Gambino se čak osvrnuo i na holivudske zvezde Roberta Denira i Al Paćina, koji su se proslavili ulogama mafijaških bosova, rekavši da oni moraju javno da istupe protiv ISIS-a i da se bore protiv "čudovišta zvanog ISIS", prenosi Dejli Mejl.

Gambinove tvrdnje pojavile su se posle saopštenja italijanske policije da na jugu te zemlje Mafija predstavlja važnog saučesnika u raskrinkavanju ISIS-ovih namera. Jedan policajac je izjavio da se džihadisti plaše da zađu u kvartove koje kontroliše Mafija, uključujući Siciliju, Kalabriju, Apuliju i Napulj.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u