Društvo

Kao beba je pušio 40 cigareta dnevno, pa se bolesno ugojio kad je batalio pušenje. 7 godina kasnije postao je najveći šmeker (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.05.2017 | 13:03Izvor: Telegraf.rs

Sedam godina raznih odvikaanja preobrazlo je Ardija Rizala

Indonežanska beba Ardi Rizal pre sedam godina postao je internet i svetska senzacija po svojoj strašnoj navici i zavisnosti od cigareta, jer je za samo dan umeo da popuši i do 40 cigareta.

Njegovo stanje izazvalo je tada zabrinutost zbog njegovog zdravstvenog stanja, ali sada devetogodišnje dete izgleda potpuno drugačije.

Ovaj mališan nije imao lak put prilikom odvikavanja od svoje primarne zavisnosti, budući da je, kada se odvikao od cigareta u petoj godini, postao zavistan od hrane, te se mnogo ugojio.

Sledila je bitka sa kilogramima, ali ovaj uporni dečak iz udaljenog sela na Sumatri, zajedno sa svojim roditeljima i ličnim trenerom i nutricionistima uspeo i ovaj problem da pobedi.

Njegovim roditeljima su indonežanske vlasti čak poslale socijalnu službu zbog nebrige o detetu, te su nesrećni roditelji morali svog sina da odvikavaju od njegovih zavisnosti punih sedam godina.

Foto: Profimedia/Barcroft Media

Foto: Profimedia/Barcroft Media

– Mi smo samo želeli da on bude srećan. I pušenje je krenulo iz šale, ali je vremenom postzalo veliki i skup problem, a mi nismo mogli da ga gledamo nesrećnog kada je bez cigareta. Tako je bilo i sa hranom, ali smo nekako uspeli i to da prebrodimo i sačuvamo starateljstvo nad njih ali i život svog deteta – rekla je Ardijeva majka.

Foto: Profimedia/Barcroft Media

Foto: Profimedia/Barcroft Media

Devetogodišnji Ardi sada jede isključivo svežu ribu, voće i povrće, a svoje zavisnosti preusmerio je na igranje sa decom i obaveze u školi. Rezultati su i više nego očigledni, piše “The Sun”.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u