Društvo

Ispovest surogat majke koja je rodila trojke: Te bebe su bile u mom telu, ali nisu moje

Objavljeno: 02.07.2016 | 10:11Izvor: 24sata.rs

Šajnis Stardi (21) je jedna od najmlađih surogat majki u Velikoj Britaniji, a bračnom paru Džoani i Stivu je podarila trojke.

Šajnis Stardi

Treću godinu za redom, Šajnis odlazi kod para kome je rodila decu, kako bi proslavila njihov rođendan. Na ideju da postane surogat majka, došla je gledajući dokumentarac na televiziji u kome su Džoana i Stiv govorili o svojim bezuspešnim pokušajima da svojoj ćerki "poklone" brata ili sestru.

- Imala sam 21 godinu i to je bila velika odgovornost za mene, ali i jedno od najlepših iskustava. Nisam imala jutarnje mučnine, a cela trudnoća je proletela uz nesebičnu pomoć Džoane i Stiva. Ovo je nešto što bih svakome preporučila - kaže Šajnis.

Šajnis StardiŠajnis je majka četvorogodišnjeg Rejlija, Foto: profimedia.rs

Ona je majka četvorogodišnjeg Rejlija, a kako kaže, zakoni o surogat materinstvu u Velikoj Britaniji treba da se menjaju, kako bi roditelji imali veću kontrolu.

- Tokom trudnoće su sva pitanja u vezi sa bebama bila usmerena na mene, na primer, o upisu u matičnu knjigu, vakcinama... Ja bih uvek pozvala Džoanu i Stiva kako bih ih pitala šta da uradim. Te bebe jesu bile u mom telu, ali nisu moje. Zakon treba da omogući roditeljima da donose oduke o svojoj deci - smatra Šajnis. 

Šajnis StardiVilou, Dejzi i Harison, Foto: profimedia.rs

Kada se odlučila na surogat materinstvo ideju nije podelila sa svojom porodicom, jer se plašila negodovanja. Međutim, danas ohrabruje žene da urade istu stvar. Ona je rodila Vilou, Dejzi i Harisona i tako donela mnogo radosti i sebi i drugima.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u