Društvo

Iako su mu dani odbrojani, on je uradio nešto nesebično što će vas rasplakati...

Objavljeno: 24.04.2014 | 10:23Izvor: Kurir

Stiven je od svoje 16 godine sebi zascrtao ciljeve koje želi da ispuni dok je živ. On je sastavio listu od 46 stvari koje želi da uradi pre smrti

Tinejdžer iz Velike Britanije Stiven Saton (19), koji boluje od raka debelog creva, uspeo je da uradi nešto neverovatno – iz bolničkog kreveta je sakupio milion funti u dobrotvorne svrhe.

Stivenu je rak otkriven kada je imao 15 godina. Uprkos tome što je nakon operacije tumor uklonjen, opaka bolest mu se vratila godinu dana kasnije.

Njemu su dani praktično odbrojani, ali on je od svoje 16 godine sebi zascrtao ciljeve koje želi da ispuni dok je živ. On je sastavio listu od 46 stvari koje želi da uradi pre smrti.

Stiven je uspeo da ostvari većinu želja. Leteo je prvom klasom, bio je na čuvenom stadionu Vembli kako bi gledao fudbalsku utakmicu, istetovirao se, svirao je bubnjeve pred brojnom publikom, napisao je knjigu, skakao je bandžijem i padobranom.

Stiven je tokom svoje borbe sa bolešću praktično postao medijska zvezda u Britaniji, prenosi Telegraf. On je držao motivacione govore pred brojnim auditorijumom, upoznao veliki broj poznatih ličnosti, među kojima su i fudbaleri Stiven Džerard i Robi Fauler.

Ipak, jedna od njegovih poslednjih želja bila je da sakupi milion funti u dobrotvorne svrhe. On je prošle nedelje saopštio da želi da sakupi novac "kako bi dokazao da je njegov kratak život imao smisao". Za nepunih sedam dana sakupljeno je i više od te sume.

Nažalost, Stiven je trenutno u bolnici i u teškom je stanju. U svom poslednjem postu na Fejsbuku on je napisao da je u groznom stanju.

Pogledajte jedan od njegovih motivacionih govora:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u