Društvo

DOVITLJIVI BOSANCI: Glumili policajce i pokrali nemačke turiste

Objavljeno: 23.08.2016 | 19:49Izvor: Telegraf.rs

Na stotine kradljivaca koji operišu tokom turističke sezone po jadranskoj obali služe se raznovrsnim metodama kako bi se domogle plena

Tokom ovoga leta, policiji u Šibeniku svakodnevno se prijavljuje dvadesetak i više krađa, od novčanika s ličnim dokumentima, torbica, mobitela, pa do provala u apartmane i sobe.

Na stotine kradljivaca koji operišu tokom turističke sezone po jadranskoj obali služe se raznovrsnim metodama kako bi se domogle plena.

Jedna od bizarnijih krađa zabeležena je u turističkom mestu Šparadići na šibenskom području, a njeni akteri su brzom intervencijom šibenskih policajaca uhapšeni.

Naime, u Šparadićima je 49-godišnji bosanskohercegovački državljanin upao u nezaključani apartman porodične kuće iz kojeg je 77-godišnjoj gošći iz Nemačke ukrao novčanik s ličnim dokumentima i novcem.

Foto: Wikimedia/Macic7

No, nakon što su lopova u krađi zatekli 52-godišnji Nemac i vlasnica apartmana, na scenu je stupio njegov prijatelj koji ga je čekao u automobilu BMW-u bosanskohercegovačkih registracija.

Taj 42-godišnjak, takođe državljanin BiH, vlasnici apartmana i njenom gostu iz Nemačke predstavio se kao policajac  i kazao im kako će on uputiti lopova na dalju obradu u policijsku stanicu.

Međutim, kad se ovaj dvojac zaputio automobilom prema Primoštenu, vlasnica apartmana nazvala je policiju, pa su ih policijski službenici vrlo brzo zaustavili i uhapsili na magistrali u Primoštenu, te kod njih pronašli ukradeni novčanik, prenose hrvatski mediji.

Protiv njih, šibenski policajci podneli su kaznenu prijavu zbog kaznenog dela krađe, a protiv 42-godišnjaka podneta je i kaznena prijava zbog neovlašćenog obavljanja policijske službe.

 

 

(Telegraf.rs / Klix.ba)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u