Društvo

Devojka zvana hrabrost: Ajkula joj odgrizla ruku, ona postala šampion!

Objavljeno: 31.05.2016 | 15:17Izvor: 24sata.rs

Betani Hamilton (26), surferka sa Havaja, doživela je strašnu nesreću kada joj je ajkula 2003. godine odgrizla ruku.

Međutim, ona nije dozvolila da joj nesreća sruši sve snove, pa je naučila da surfuje i uprkos tom nedostatku. Betani se tako prijavila na takmičenje u Fidžiju, gde je uprkos svim problemima uspela da završi treća, pobedivši šestoruku šampionku Stefani Gilmor, kao i trenutno prvoplasiranu Tajler Rajt.

Međutim, ona je izgubila od Džoan Defaj u polufinalu, što joj je bilo dovoljno za treće mesto na Svetskom prvenstvu.

S obzirom na to da je u takmičenje ušla pomoću vajld karte, ovaj uspeh za Betani je potpuno nestvaran.

Betani HamiltonBetani Hamilton, Foto: Profimedia.rs

"Neverovatno sam srećna što sam završila treća i to uz vajldkartu! Obožavam ovo takmičenje i nadam se da ću i budućnosti imati još ovakvih avantura" tvitovala je ona nakon takmičenja.

Betani je imala samo 13 godina kada ju je velika, tigrasta ajkula uhvatila i odgrizla joj ruku, zbog čega je izgubila i 60 odsto krvi, te jedva preživela napad. Ipak, samo godinu dana kasnije se vratila na dasku i počela da surfuje, da bi se pre samo nekoliko dana konačno našla na postolju.

"Znam da sam posebna osoba zbog ovog iskustva i baš zbog toga želim da podstaknem mlade devojke da istraju u svim nedaćama, čak i kada misle da nema izlaza. Ja i dalje radim ono što volim, iako sam izgubila ruku. Tako možete i svi vi koji se nalazite u problemima" rekla je Betani.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u