Društvo

BACALI PETARDE I ŠUT NA POLICIJU: U Hagu uhapšeno 200 osoba tokom protesta zbog ubijenog imigranta

Objavljeno: 03.07.2015 | 19:29Izvor: Telegraf.rs

Protesti u delu grada koji se zove Šildersvajk, gde pretežno žive imigranti, počeli su u ponedeljak zbog smrti imgiranta sa Kariba u policijskom pritvoru

Policija u Hagu saopštila je da je tokom noći privela više od 200 ljudi zbog kršenja policijskog časa, a neredi u tom gradu nastavljeni su četvrtu noć zaredom.

Protesti u delu grada koji se zove Šildersvajk, gde pretežno žive imigranti, počeli su u ponedeljak zbog smrti imgiranta sa Kariba u policijskom pritvoru.

Međutim, noćni neredi ne sadrže nikakvu protestnu poruku.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Stanovnici su tražili od policije i političara da uspostave red, a premijer Mark Rute je izjavio da je omladina, koja baca petarde i gađa policiju šutom, “retardirana”, navodi Rojters.

Major policije Jozijas van Artsen je obećao oštriju akciju.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Od 61 uhapšene osobe, zbog jučerašnjih nemira, skoro sve su bile mlađi adolescenti osumnjičeni za vandalizam, rekla je policija.

Većina od 200 privedenih tokom noći i rano jutros prebačeni su u zatvor autobusom, kažnjeni su novčano i predati roditeljima.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Šef policije Paul van Musher danas se u saopštenju zahvalio stanovnicima koji su pomogli tako što su prilazili mladim izgrednicima i govorili im da idu kući.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u