Hrvatska

Svi su plakali zbog sirote bakice Marije koja prosi, a onda je otkrivena velika prevara ispod njene crne marame (FOTO)

Objavljeno: 05.05.2017 | 12:47Izvor: Telegraf.rs

Reč je o prestupnici koja je više od 50 puta prekršajno evidentirana zbog prosjačenja

Nepoznata sićušna starica tugaljivog pogleda čija se fotografija kako prosi u trgovačkom centruproširila medijima pre malo više od nedelju dana je locirana ponovo, ali ovog puta se o njoj malo više saznalo.Prema pisanju portala Jutarnji.hr, nije reč ni o kakvoj starici u nevolji koja se dobroćudnim građanima predstavljala kao Marija Cindrić iz Velike Mlake, nego je žena u crnini s maramom zapravoprofesionalna prosjakinja Kata P. (48) iz seoceta nadomak Siska.

Budući da je reč o višestrukoj prestupnici koja je 50 i više puta prekršajno evidentirana zbog prosjačenja, ali je nije zaobišlo ni nekoliko kaznenih prijava za razne prevare i nasilničko ponašanje u porodici, sisačkim i zagrebačkim policajcima itekako je poznata i svi su oni, udruženim snagama, odmah reagovali videvši medijske apele ne bi li utvrdili, odnosno otklonili inicijalne sumnje zabrinutih građana o “nesretnoj baki koju neko tera da prosi”.

Portalu je ova informacija potvrđena iz više izvora koji spornu prosjakinju itekako dobro znaju. Prema njihovim rečima prosjačenje je “stil života te bake” i njenog nevenčanog partnera koji je razvozi na različite lokacije gde se okupljaju ljudi.

Podsetimo, talas dobrote pokrenula je Marija Šapina Gale pre nešto manje od deset dana kada je na svojem profilu na Fejsbuku objavila fotografiju tajanstvene starice koja skromno sedi u ćošku na ulazu u prodavnicu i prosi ispruženih ruku.

Marija je tada na na svom statusu napisala da je baku već sretala te da joj je uvek pomagala davajući joj novac. Jednog dana joj je prišla i upitala je o njenoj situaciji, a žena joj je odgovorila da je “stara i bolesna, da joj je ćerka umrla prošle godine, da živi od 600 kuna socijalne pomoći u Velikoj Mlaki i da nema nikoga”, ali se ubrzo očigledno ispostavilo upravo suprotno.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u