Hrvatska

27 krvavih sati jezivog pira hrvatskog tinejdžera: Ubio roditelje, bežao od policije, vozio u kontra smeru i priznao zašto je to uradio (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 28.03.2017 | 12:13Izvor: Telegraf.rs

Prava filmska potera bila je za tinejdžerom koji je hladnokrvno ubio oca i majku

Tina Šunjergu, 18-godišnjeg mladića iz Hrvatske koji je u subotu ubio oca Marina, 45-godišnjeg specijalca splitske antiterorističke jedinice, u nedelju oko 19 sati u Tribunju su uhapsile kolege njegovog oca, nakon filmske potere u kojoj je oštećeno nekoliko policijskih vozila.Morali su da pucaju

Koliko je završnica policijske akcije bila dramatična, pokazuje i to što je Šunjerga, bežeći, Mercedesom E klase nekoliko puta vozio u suprotnom smeru i okretao se pod ručnom kočnicom. Kad je napokon oko 19 sati uočen u Svetojurjevojskoj ulici u Tribunju, Mercedesom je krenuo na jedan od taktičkih timova specijalaca. Da bi izbegli nalet i sprečili svoje stradanje, specijalci su preciznim hicima u gume i blok motora onesposobili vozilo, piše “Jutarnji list”.

Ostalo je bilo kao na filmu: specijalac je razbio bočno vozačevo staklo, odblokirao vrata koja su bila zaključana i izvukao Tina Šunjergu iz vozila. Pretražili su ga i stavili mu lisice, a taktički tim specijalne policije u vozilu je uočio oružje koje ubica nije stigao opet da upotrebi. Odveli su ga u policijsku stanicu i naredni deo posla prepustili kriminalističkoj policiji.

“J… su me”

Kako je saznao “Jutarnji list”, Tin Šunjerga je o ubistvu svojih roditelja nakon hapšenja rekao: “J… su me. Majka je htela da živim pod staklenim zvonom.” U jednom se trenutku, kažu, čak i rasplakao.Ali, prema svemu dosad utvrđenom, Tin Šunjerga isplanirao je zločin, koji nije počinio očevim službenim pištoljem koji je bio u bazi njegove jedinice.

Prema onome što je dosad utvrđeno, u subotu oko 16 sati u maslinjaku udaljenom dva kilometra od Čiste Velike, nedaleko od autoputa, u vozilu je hicem u potiljak u Citrorenu Saxu usmrtio majku.Ona je sedela za volanom, on iza nje, a u automobilu je bio njegov prijatelj. Nakon što je hladnokrvno usmrtio majku i ostavio telo u vozilu, pešice se zaputio prema porodičnoj kući u Čistoj Velikoj. Prijatelj koji je bio s njim i njegovom majkom u vozilu otišao je i nije ništa rekao o zločinu.

Bilo je već oko 18 sati kad je došao blizu kuće i u garaži je hicem iz pištolja u čelo ubio oca. Hitac se čuo, ali u tom trenutku niko nije slutio da je 18-godišnjak ubio oca. Nakon što je pokrio očevo telo, Tin Šunjerga iz garaže je izvezao “Mercedes” E Klase. Veče i noć proveo je u Gaćelezima na žurci na kojem su se konzumirali alkohol i droga. “Napravio sam neko sr…., ubio sam mater i oca”, navodno je rekao i dvojici prijatelja. Nakon celonoćne zabave Tin Šunjerga u nedelju ujutro zaputio prema Zagrebu. Dok se vozio prema Zagrebu, u 8 sati na prozivci u bazi specijalne jedinice u Splitu nije se pojavio njegov otac. U tom trenutku još se nije znalo da je Marin Šunjerga mrtav. Negde između 9 i 10 sati Tin Šunjerga zaustavio se na benzinskoj stanici u Stankovcima.

Natočio je 60 litara goriva. Pobegao je ne plativši, a prodavač je odmah nazvao policiju. Mercedes je nastavio starim putem prema Zagrebu, a na Starom karlovačkom putu zaustavio se na još jednoj benzinskoj stanici. Opet je natočio gorivo i pobegao. Dovezao se do Zagreba, pola sata “bauljao” autom, a onda je istim putem odlučio da se vrati natrag.

U međuvremenu, negde oko podneva, alarmirana je i specijalna policija iz Lučkog. Jureći autoputem pod sirenama, specijalci su krenuli prema Vodicama, a na teren se zaputilo i nekoliko taktičkih timova splitske jedinice specijalaca. Dignut je i helikopter s ciljem da pokuša locirati Saxo Silvane Šunjerga, supruge njegovog kolege. I negde oko 16 sati u maslinjaku, tri kilometra jugozapadno od Čiste Velike u smeru Stankovaca, uočeno je vozilo. Helikopter se prizemljio na sigurnoj udaljenosti, a taktičkti tim specijalaca oprezno je prilazio vozilu. Kad su utvrdili da nema nikoga, specijalci su pozvali su policiju da osigura mesto događaja.

Helikopter je nastavio prema Šibeniku, prema planu potere obična i interventna policija trebale su samo pratiti kretanje begunca, a za hapšenje je bila zadužena specijalna policija. U nekoliko navrata specijalna policija imala je bliske susrete s beguncem, koji je vozio i u suprotnom smeru.Antiteroristički timovi specijalaca blokirali su sve izlaze na kojima se begunac mogao očekivati. Konačno je oko 19 sati lociran u tribunjskoj Svetojurjevojskoj ulici. Na specijalce je krenuo vozilom, ali usledila je dramatična završnica potere. Iako je ubio oca, njihovog kolegu, iako su bili pod adrenalinom i emocijama, splitski  specijalci izvukli su Tina Šunjergu bez ogrebotine iz vozila i odvezli ga do policijske stanice.

Foto: Facebook/Tin Sunjerga

Uviđaj u maslinjaku

Već u policiji počeo je da govori zbog kojih je razloga ubio roditelje. Navodno je povod svemu bio pritisak roditelja da se makne od lošeg društva, od alkohola i droge i ode na lečenje u komunu.Prijatelji porodice Šunjerga kažu da je Tin do završetka osnovne škole bio uzoran učenik i da su problemi počeli u srednjoj. Upravo da bi bila više sa sinom i brinula se o njemu, Silvana Šunjerga nije radila, nego mu se posvetila. Osim maslinjaka, porodica Šunjerga imala je i pejtbol teren, a Marinov otac još je kao dete i mladić bio ljubitelj borilačkih veština i trenirao ih je. Marin Šunjerga, pripadnik splitske jedinice specijalne policije, svoje kolege na poslu nije hteo da opterećuje svojim porodičnim problemima.

Kažu kako je bio uzoran specijalac, koji se kao 17-godišnjak priključio Zboru narodne garde, a kasnije specijalnoj policiji. Kad je 2001. godine ukinuta jedinica specijalne policije PU šibensko-kninske, ostao je u specijalnoj policiji iako je morao da putuje na posao do Splita. Bio je vrsni poznavatelj borilačkih veština, a obzirom na izvrsno poznavanje nemačkoj jezika, učestvovao je kao prevodilac prilikom službenih poseta i saradnje s njemačkim kolegama specijalcima.

Juče tokom dana nad Tinom Šunjergom sprovodilo se kriminalističko istraživanje, a policija je obavljala pretrage u maslinjaku u kojem je nađeno telo Silvane Šunjerga. Oko 19 sati Tin Šunjerga priveden je uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske. Specijalna policija glavnog direktora policije izvestila je o upotrebi oružja.

Pogledajte video:

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u