Crna Gora

(VIDEO) DRAMATIČNO U CRNOJ GORI, POŽARI OD BARA DO NIKŠIĆA! Preti nova evakuacija, evo gde je najkritičnije!

Objavljeno: 18.07.2017 | 11:20Izvor: Kurir

Veliki požar koji je u ponedeljak izbio na poluostrvu Luštica i dalje pravi probleme vatrogascima.

 

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter


Kako je saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije MUP, veoma je kritično na tom području i ako vetar nastavi da duva ovim tempom vatra će ubrzo doći do kuća.

NATO i saveznici najavili su da će pružiti pomoć u gašenju požara i očekuju se danas.

Bar – Trenutno je aktivan požar u Sutomoru na Golom brdu. Požar je lokalizovan. Nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo. Prijavljen je i jedan požar ka Paštrovićima. Nije ugroženo stanovništvo niti stambeni objekti.

Budva – Trenutno je aktivan požar na Paštrovskoj Gori, ali je pod kontrolom.

View image on Twitter
View image on Twitter

Kotor – Aktivnih požara nema, ali ekipe i dalje dežuraju u Bigovi.

Tivat – Aktivan požar na Luštici. Ekipe su na terenu. Od ponoći aktivan požar u Zabrđu, kod Obosnika. Trenutno nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo, ali se situacija menja iz sata u sat. Nemaju informaciju o trenutnom broju vozila i službenika na terenu. Postoji mogućnost da će ponovo biti potrebna evakuacija stanovništva.

Herceg Novi – Rose – požar je pod kontrolom. Rt Veslo – požar je pod kontrolom. Obosnik – požar je aktivan od ponoći. Požar je zahvatio šumu. Nisu ugroženi stambeni objekti ni stanovništvo. Službi zaštite i spašavanja Herceg Novi asistiraju kolege iz Službe zaštite i spašavanja Tivat i DVD Krtoli.

View image on TwitterView image on Twitter

Podgorica – Trenutno su aktivni požari koji su zahvatili nepristupačna mesta u brdima. Nijedna ekipa Službe zaštite i spašavanja Podgorica nije na terenu.

Cetinje – Aktivni požari u Markovini, Lastvi Čevskoj i Gospoštini. Ekipe su na terenu, ali nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo.

Danilovgrad – Dva aktivna požara: Zagarač i Slapi. Nije ugroženo stanovništvo niti stambeni objekti.

Nikšić – Trenutno su aktivni požari u Drenovštici, Bogetićima i na brdu Tović. Nije ugroženo stanovništvo ni stambeni objekti. U pitanju su šumski požari. Nema ekipa na terenu. Bogetići, gorelo je uz magistralu. Požar je lokalizovan. Trenutno su se ekipe uputile ka Rudinama, ali ne znaju koliki je obim požara niti da li su ugrožene kuće dok ne stignu na lice mesta.

Evakuisani majka i beba iz Srbije

Prethodnog dana bilo je jako teško vatrogascima i meštanima Crnogorskog primorja. Sa poluostrva, iz naselja Ponte Veslo je evakuisano 40 ljudi, među njima i majka i četvoromesečna beba iz Srbije.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u