BiH

Emir Kusturica objasnio zašto voli RS: Samo je ovde prisutna jedna stvar

Objavljeno: 09.01.2017 | 19:30Izvor: Telegraf.rs

- Republiko, srećno ti 25 godina postojanja i živela još dugo i dugo - rekao je poznati reditelj

Intoniranjem himni Republike Srpske i Srbije, “Moja Republika” i “Bože pravde”, u Banjaluci je danas počela centralna manifestacija obeležavanja Dana Republike Srpske, kojoj prisustvuju najviši zvaničnici tog entiteta, predsednik Srbije Tomislav Nikolić i troje ministara u Vladi Srbije – Nebojša Stefanović, Nela Kuburović i Aleksandar Vulin.Prisutnima se prvi obratio proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica rekavši:

– Volimo Republiku Srpsku, jer jedino je ovde prisutan eho slobode, istine i pravde. Srpski narod je jedini narod kod koga sloboda stvarno nema cenu. Srbi su u poslednjih 200 godina najviše stradali. Republiko Srpska srećno ti 25 godina postojanja i živela još dugo i dugo – rekao je Kusturica.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da se Srbi 25 godina bore za Republiku Srpsku i dodao da danas znamo snagu Srpske i da joj niko ništa ne može.

– Razbijanjem Jugoslavije nastala je Republika Srpska. Neka se ne zanose u Sarajevu da ima uspešne BiH bez uspešne RS. Hoće da nam zabrane da slavimo, a slavimo jer smo preživeli. Dok ima Republike Srpske, ima i Srbije. Neka raste i nek se razvija Republika Srpska – poručio je predsednik Nikolić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Svečanoj akademiji u sportskoj dvorani Borik u Banjaluci prisustvuju predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić, patrijarh srpski Irinej, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Željka Cvijanović, ministri u vladama Republike Srpske i Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Akadamiji prisustvuju princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH, lideri političkih partija iz Republike Srpske, ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, proslavljeni srpski režiser Emir Kustiruca, direktor Jevrejskog kulturnog centra u Banjaluci Arie Livne, predstavnici diplomatskog kora i zvanice iz javnog, društvenog i političkog života.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u