BiH

BOLESNO: Bošnjaci na mrtvima u Srebrenici napravili modni biznis!

Objavljeno: 01.07.2016 | 09:34Izvor: Kurir

Bosanski voditelj Fikret Hodžić prodaje majice s motivima srebreničke tragedije za 12 evra.

Iskorišćavanje zločina u Srebrenici u BiH otišlo čak dotle da su pojedinci počeli da na tome zarađuju, dok u isto vreme bošnjački političari dele lekcije Srbiji.

Tako je sarajevski voditelj Fikret Hodžić osmislio „modnu liniju“ majica s motivima srebreničke tragedije, koje se prodaju za 12 evra.

Besramna eksploatacija ljudske nesreće iskorišćena je čak i za nagradnu igru, u kojoj su deljene ove majice. Navodno je deo novca bio namenjen i za humanitarne svrhe, udruženju Majke Srebrenice. 

Bez mozga

Ipak, ovaj biznis izazvao je zgražavanje dela tamošnje javnosti. Sarajevska novinarka Sanela Prašović Gadžo ovu akciju opisala je kao „potpuno pomračenje razuma i odsustvo mozga“ i „komercijalizaciju genocida u Srebrenici“.

Lider SRS Vojislav Šešelj slaže se da se Srebrenica komercijalizuje, i to već dvadeset godina.
- To je jedan politikantski projekat čiji je cilj da se laž o genocidu prenese kroz ceo svet, da se do nesagledivih granica prenaduva broj žrtava, a žrtava je realno bilo između hiljadu i hiljadu i dvesta. Korist koja se nastoji iz toga izvući prvenstveno je politička, a onda i finansijska, zašto ne, po istom moralnom uzoru. Kao što je nemoralno politički profitirati, nemoralno je i finansijski, ali ko te pita - kaže Šešelj.

Zloupotreba

Povodom najnovijeg zaoštravanja odnosa na relaciji Srbija-BiH, ministar za rad Aleksandar Vulin ocenio je da su u političkim igrama zloupotrebljene i Majke Srebrenice.
- Majke Srebrenice su sebi dopustile da postanu deo ružne, prljave, licemerne političke igre koju vode Ćamil Duraković i Bakir Izetbegović - rekao je Vulin i dodao da je najveći greh Aleksandra Vučića što je preživeo pokušaj ubistva u Srebrenici.
- Aleksandar Vučić je preživeo pokušaj ubistva u Srebrenici, to, izgleda, ni Majke Srebrenice ne mogu da mu oproste - ocenio je on.

Inače, pokret Majke Srebrenice preuzeo je juče na sebe odgovornost za donošenje odluke da u Memorijalni centar u Potočarima 11. jula ne može da dođe niko od srpskih zvaničnika koji ne priznaju genocid.

S. Ðurić

Boško Obradović

Simbol
ŠTA JE CVET

Srebrenički cvet Bošnjacima označava simbol stradanja u Srebrenici tokom rata u BiH. Jedanaest belih latica označava 11. jul 1995. kad je vojska RS napala muslimanske snage u tom gradu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u