BiH

Banjalučanin koji se proslavio skulpturama Putina i Trampa: Predlažu mi da IZVAJAM DODIKA, ali treba mi 700 kilograma gline!

Objavljeno: 24.04.2017 | 21:56Izvor: Blic

Samouki vajar i pisac, Banjalučanin Stevo Selak, već se proslavio sa skulpturama svetskih moćnika Vladimira Putnika i Donalda Trampa, a dodaje da mu sugrađani govore da sada treba da napravi i Milorada Dodika, predsednika RS.

- Napravio sam Trampa i Putina zajedno; gledajte, to je poruka. Kad bi se njih dvojica dogovorili, u roku od 15 dana bi stao rat u Siriji. Kad bi se njih dvojica dogovorili, svet bi bio bolje mesto - kaže Stevo Selak, pisac, piše ATV.

Kad je završio samog bronzanog Putina, priča Stevo, pola Banjaluke je došlo kod njega da bi se slikalo sa ruskim liderom.

Veštim rukama uspeo je da napravi i grčkog filozofa Sokrata, po kojem je dobio nadimak, ali i sopstveni i kip svog vernog saradnika, sina Mateja. Kroz smeh kaže – "Predlažu mi da izvajam i Dodika, ali mi fali materijala".- Svi mi kažu da napravim Dodika, ali za Dodika treba jedno 700 kg gline. Puno gline, propašće mi ciglana ako budem išao po glinu za Dodika - rekao je Selak.

Stevo Selak sa skulpturom Vladimira Putina
Foto: srpskacafe.com / screenshotStevo Selak sa skulpturom Vladimira Putina

Pola ozbiljno, pola u šali, Stevo dodaje da bi volio da Tramp i Putin dođu i slikaju se sa kipovima, pa da im kaže – ljudi, dogovorite se, svima će nam lepše biti.

Ovaj Sokrat sa Paprikovca, vajar naivac i književnik koji je triput umro, svojim kipovima želi da pomiri dve supersile. Ako mu to pođe za rukom, mogao bi da krene i sa vajanjem nekih nama mnogo bližih figura.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u