Zanimljivo

ZASPAO U MRTVAČKOM SANDUKU: Samo je želeo da se zgreje, a onda se dogodilo nešto užasno!

Objavljeno: 10.10.2015 | 19:34Izvor: Telegraf.rs

Nesrećnom auto-stoperu nije bilo baš prijatno kad je shvatio da se vozi pored mrtvačkog sanduka, ali je onda pomislio na ono što ga čeka napolju ako napusti kamion...

Još jedna od svima dobro poznatih urbanih legendi, koje decenijama i opstaju zato što su zanimljive, komične ili nesvakidašnje, a istovremeno krajnje realne i lako zamislive u praksi, je i ona o prevoznicima mrtvačkih sanduka, koji su – koliko god to ironično ili bizarno zvučalo – jednog zdravog i pravog čoveka umalo koštali života.

Kao i svakog drugog radnog dana, dvojica šofera iz firme za prevoz mrtvačkih sanduka vozili su kamion sa “robom” na odredište, kada se jednom od njih prispavalo. Ostavljajući kolegu da ga odmeni, pospani vozač prešao je “pozadi” da odmori.

Pošto se ovo navodno dešavalo u jesenjem periodu, iznenada je počelo nevreme, a iscrpljenom vozaču je bilo jako hladno, budući da je cirada prokišnjavala i činila da se oseća kao da drema na trotoaru.

Foto: Wikipedia/Ramon FVelasquez

Foto: Wikipedia/Ramon FVelasquez

Ubrzo se dosetio onoga što je nama koji se ne bavimo njegovim poslom potpuno jezivo, pri čemu treba imati na umu da je onima koji rade sa pogrebnom opremom, ona isto što i baštenska garnitura: odškrinuo je jedan od kovčega i uvukao se unutra da se zgreje.

U međuvremenu, hladnoća i kiša zasmetali su još nekome: vozeći auto-putem, šofer koji je upravljao kamionom primetio je mladića koji je stopirao, mokar do gole kože.

Sažalio se na njega i pristao da ga poveze, ali mu je rekao da uđe u sam kamion, a ne kabinu, da mu ne bi uneo blato u “radni prostor”.

Foto: Flickr/World Bank Photo Collection

Foto: Flickr/World Bank Photo Collection

Nesrećnom auto-stoperu nije bilo baš prijatno kad je shvatio da se vozi pored mrtvačkog sanduka, ali je onda pomislio na ono što ga čeka napolju ako napusti kamion, ponadao se da je sanduk prazan i sklonio se u ćošak.

Usnulog vozača prethodno je probudilo otvaranje kamiona, pa je rešio da se obrati “gostu”, kako bi ga malo opustio.

– Prijatelju, je l’ stala kiša? – upitao ga je, bez krajnjih namera.

Ono što se umesto toga dogodilo jeste to da se prepadnuti mladić onesvestio od šoka, očigledno misleći da je nekoga probudio iz mrtvih.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u