Zanimljivo

Video snimak avionske nesreće u Alpima - LAŽAN!

Objavljeno: 01.04.2015 | 16:53Izvor: Telegraf.rs

Jedan od žandarma koji rukovode istragom na mestu pada aviona koji se srušio prošlog utorka, kaže da su tvrdnje o autentičnosti snimka "potpuno lažne"

Francuski žandarmi osporili su danas autentičnost video snimka poslednjih trenutaka pre nesreće aviona nemačke kompanije “Džermanvings” koji se srušio u francuskim Alpima, a u koji nemački list “Bild” i francuski “Pari Mač” tvrde da su imali uvid.

Dva lista su opisala snimak za koji navode da potiče iz mobilnog telefona jednog od poginulih putnika koji je pronađen na mestunesreće, a koji im je “dostavio izvor blizak istrazi”.

Pukovnik Žan-Mark Menišini, jedan od žandarma koji rukovode istragom na mestu pada aviona koji se srušio prošlog utorka,kaže da su tvrdnje o autentičnosti snimka “potpuno lažne”, prenosi francuski list “Figaro”.

SLEDIĆE VAS KRICI PUTNIKA: Ovo je poslednji snimak iz nemačkog aviona neposredno pred KOBNI PAD (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Istražitelji navode da među više od 4.000 delova, odnosno ostataka aviona i delova tela poginulih, na teško pristupačnom području Alpa jesu pronađeni i mobilni telefoni, ali Menišini ističe da sadržina tih telefona još nije ispitana.

Državni tužilac Marseja Bris Roben je rekao da ti telefoni još nisu ni poslati u laboratoriju koja će ih analizirati.

– Svi ti telefoni se za sada nalaze u mestu Sen-lez-Alp. Ako su neki ljudi sa lica mesta uzeli mobilne telefone, ja za to ne znam – precizirao je on.

OVO SU POSLEDNJI TRENUCI U AVIONU SMRTI: Kopilot samo ćuti, a u pozadini vrište putnici (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Roben, koji je glavni istražitelj pada aviona “Džermanvingsa”, pozvao je ranije danas svakog ko poseduje snimak nesreće da ga preda vlastima.

Nađeni mobilni telefoni bi trebalo da budu poslati u Institut za krivičnu istragu nacionalne žandarmerije u mestu Rosni-su-Boa, u blizini Pariza, rekao je Menišini.

SNIMLJENI POSLEDNJI KRICI PUTNIKA: Pronađen video-klip napravljen neposredno pre pada aviona “Džermanvingsa”

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Direktor tog instituta Fransoa Daust kaže da zasad telefoni još nisu stigli u institut, a da državni tužilac Marseja treba da odluči da li će toj instituciji, ili pak nekoj privatnoj organizaciji, poveriti ispitivanje njihove sadržine.

Stručnjaci za avionske nesreće su saglasni da nije nemoguće pronaći mobilne telefone ili njihove kartice među krhotinama na tako velikoj površini i podsećaju da se to ranije već dešavalo, navodi “Figaro”.

-“Pari Mač” i “Bild” u međuvremenu, tvrde da “nemaju nikakvu sumnju” u autentičnost snimka.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Ovo se ZAISTA desilo sa avionom koji je udario u francuske Alpe! (VIDEO)

Video snimak sa mobilnog telefona “toliko je haotičan da je teško identifikovati ljude, ali zvuci i vrištanje putnika jasno svedoče da su oni bili svesni šta će im se dogoditi”, objavio je “Pari mač”, koji je, kao i nemački “Bild”, uspeo da pribavi snimak.

Kako se snimak bliži kraju, posle snažnog udara, jačeg od ostalih, vrištanje je sve glasnije, a zatim je nastupila tišina, preneo je CNN.

Avion “erbas A-320″ srušio se 24. marta u Alpima na jugu Francuske, 100 kilometara severno od Nice, dok je leteo iz Barselone u Diseldorf, a u nesreći je život izgubilo svih 144 putnika i šest članova posade.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u