Zanimljivo

(VIDEO) IMA 20 GODINA I ŽIVI OKRUŽEN LUKSUZOM: Sve je sam stekao, a zamrzećete ga kada vidite i KAKO

Objavljeno: 10.05.2017 | 12:47Izvor: medio.rs

Posao 20-godišnjeg Aleksa Mačerasa poželeo bi svako na svetu!

Dok mnogi tinejdžeri rade za bedan džeparac, njihov vršnjak leti prvom klasom na najegzotičnije destinacije i uživa u bogatstvu.

Iako ima samo  20 godina, Aleks je avijatičarski ekspert koji leti širom sveta prvom klasom, praznim avionima čiju udobnost testira pre nego što i zvanično ponesu boje neke od svetskih letačkih kompanija.

On sa svojih 13.000 pratiocima na Instagramu često deli fotografije luksuznog i šampanjcem ispunjenog života, zbog čega izaziva zavist gde god se pojavi. Za Buisness Insider je izjavio kako je od kad zna za sebe bio zainteresovan za avione.

"Rođen sam sa putnom bubicom koja mi nije davala mira. Postoje snimci na kojima kao beba uperujem oduševljeno prst u nebo. Toga u mojoj porodici nikad nije bilo, tako da nisam nasledio tu potrebu od roditelja", izjavio je Mačeras.

Proučavao je avijaciju kad god je mogao, a čim je dovoljno statsao je išao na časove letenja. Jedan od glavnih ideala kojim je težio bio je mogul Ričard Brenson, vlasnik kompanije "Virgin", čiju je i knjigu pročitao nekoliko puta do 13. godine.

 

"Nisam smeo da je nosim u školu zbog obilatog broja psovki koje sadrži, ali sam se navukao onog trenutka kad je počeo da priča kako je osnovao Virgin Atlantic", kaže Mačeras.

Sa 14 godina Aleksa su pozivali sa raznih radio-stanica u Ujedinjenom kraljevstvu, jer su zapazili njegove zapanjujuće analize avionske industrije koje je pisao na Tviteru.

 

Sa 16 je gostovao na televizijama kao ekspert, a čim je završio školu zaposlio se kao jedan od najcenjenijih avijatičarskih stručnjaka.

 

Danas radi blisko sa proizvođačima i konstruktorima aviona kako bi procenio njihove performanse na svim nivoima. Naravno takav posao donosi i nebrojeno pogodnosti, ali i malo bogatstvo...

Izvor:Independent


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u