Zanimljivo

(VIDEO) ČUDO NA VASKRŠNJOJ LITURGIJI: Na Putinovom čelu ponovo se ukazao krst!

Objavljeno: 16.04.2017 | 12:47Izvor: Kurir

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služio je večeras ponoćnu liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja.

Ponoćnoj liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja, najvećem pravoslavnom hramu na svetu, zajedno sa hiljadama vernika prisustvovao je i predsednik Rusije, Vladimir Putin.

Krst na čelu ruskog predsednika se pojavio i prošle godine na Uskrs (Foto Tanjug/AP)
Krst na čelu ruskog predsednika se pojavio i prošle godine na Uskrs (Foto Tanjug/AP)

Neobično je da se i ove, kao i prošle godine dok je celivao ruku patrijarhu Kirilu na licu Putina ukazao neobičan znak. U jednom momentu na njegovom čelu se pojavila senka krsta koju su uspeli da zabeleže i fotoreporteri.

Da li je ovo slučajnost ili neki "božji znak" kada se dve godine za redom simbol pravoslavlja ukazuje na licu ruskog predsednika i to u baš u vreme najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsenja Hristovog.

Foto Tanjug/APFoto Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin je čestitao je pravoslavnim hrišćanima i svih građana Rusije koji obeležavaju Hristovo Vaskrsenje.

„Veliki praznik Vaskrs ima posebni moralni značaj, nosi u sebi večnu svetlost vere, puni ljudska srca radošću, ljubavi, želje da se čini dobro. Vaskršnje službe koje se po čitavoj zemlji održavaju, upućuju nas na viševekovne tradicije predaka, pomažu da se učvrste u društvu neprolazne duhovne vrednosti i ideali“, navodi se u čestitki šefa ruske države.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u