Zanimljivo

USTAŠA NE MOŽE DA PEVA! Švajcarci zabranili koncert Tompsonu!

Objavljeno: 26.08.2016 | 17:01Izvor: medio.rs

Vlasti švajcarskog kantona Cirih potvrdile su odluku gradskog veća grada Šlirena o zabrani koncerta hrvatskog pevača proustaških pesama Marka Perkovića Tompsona, koji je trebalo da se održi u tom gradiću 3. septembra, objavili su švajcarski mediji

"Organizator koncerta, firma Kronajt, se na odluku gradskog veća Šlirena žalila predstavniku kantonalne vlade u okrugu Ditikon koji je, međutim, potvrdio odluku o zabrani", saopštio je grad Šliren.

Neimenovani predstavnik organizatora izjavio je za Hinu da je reč o političkoj odluci i da razmišljaju o žalbi Upravnom sudu, ali da se ne nadaju uspehu.

Švajcarski dnevnik "Noje cirher cajtung" piše da Tompson "uvek iznova" upada u oči zbog "ultranacionalističkog pogleda na svet" i "veličanja režima ustaša".

"Ova odluka je potvrda da je grad ispravno odvagao privatne i javne interese i da osnovna prava nisu prekršena", kaže se u saopštenju grada Šlirena koji je izrazio zadovoljstvo odlukom kantonalnih vlasti.

Grad je prvobitno zabranio Tompsonov nastup iz straha po javnu sigurnost te da bi "pojedine grupe ili osobe" mogle pokušati ometati nastup, prenosi hrvatska državna agencija.

Odluku kantonalnih vlasti pozdravila je i organizacija Juso, omladina Socijaldemokratska stranke Švajcarske (SP) koja je i pokrenula postupak zabrane Tompsonovog koncerta.

"Čestitamo gradu Šlirenu na hrabroj odluci da zabrani ovaj nastup i tako odbrani demokratske vrednosti. Fašizmu nema mesta u našem društvu", izjavila je potpredsednica Omladine SP-a za kanton Cirih Nina Hiser.

Tompsonu su i ranije u Švajcarskoj, ali i u Nemačkoj, zabranjivani koncerti zbog "opasnosti po javni red i mir", navodi Hina.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u