Zanimljivo

Ubijen je pre više od 20 godina, ali u rodnom kraju i dalje je STRAH I TREPET

Objavljeno: 01.12.2015 | 21:21Izvor: Blic

Pablo Eskobar, ozloglašeni “kralj kokaina” i vođa narkokartela Medeljin, i posle smrti nastavlja da širi strah i trepet u svom kraju u Kolumbiji. Naime, nilski konji, čiji su rođaci pripadali grupi životinja koje je Eskobar 1980-tih godina prokrijumčario u Kolumbiju, umalo nisu izazvali pokolj u lokalnom selu.

Pablo Eskobar


Hacienda Napoles, Eskobarov ranč od 2.800 hektara, nekada je bio dom različitih vrsta egzotičnih životinja, uključujući i četiri nilska konja, tri ženke i jednog mužjaka.

Posle smrti narkomafijaša vlasti su zaplenile njegovu imovinu i većina životinja je razmeštena u zoološkim vrtovima širom Kolumbije. Njegovi nilski konji su, međutim, ostali na imanju i danas ih ima više od 60. Zvaničnici kažu da oni predstavljaju opasnost za javnu bezbednost i žele da ih sterilišu.

Nilski konji su veoma opasni po ljude

Nilski konji ne oklevaju da napadnu ljude, a prema informacijama Fondacije Bila Gejtsa, godišnje ubiju čak 500 ljudi.

Deca u mestu Puerto Triunfo upozorena su da se klone para ogromnih sisara koji su zaposeli mesto u očajničkom pokušaju da dođu do hrane.

 

Prema nekim podacima, Pablo Eskobar je na vrhuncu moći bio 17. na spisku najbogatijih muškaraca na svetu, a kartel Medeljin je prokrijumčario 80 odsto kokaina uvezenog u SAD.

Kartel stoji iza smrti najmanje 5.000 ljudi, a Eskobar je ubijen u vatrenom obračunu sa kolumbijskom policijom i vojnim snagama na krovu zgrade 1993. godine.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u