Zanimljivo

TURBO FOLK SA ZAPADA: Poslušajte o čemu pevaju američki narodnjaci

Objavljeno: 01.10.2014 | 19:25Izvor: Kurir

U tekstovima stranih folkera ima mesta i za humor pa se jedan američki narodnjak zove "Ti si razlog što su nam deca ružna" koju izvode Loreta Lin i Konvej Tviti

Teksotvi pesama naših narodnjaka nekada su skoro besmisleni, ali nisu oni najgori. Američke kantri zvezde imaju toliko besmislene tekstove da prevazilate i naše tekstopisce koje spominju nesrećne ljubavi do imovinske karte.

U tekstovima stranih folkera ima mesta i za humor pa se jedan "američki narodnjak" zove "Tisi razlog što su nam deca ružna" koju izvode Loreta Lin i Konvej Tviti, a pesma ima preko milion pregleda na Jutjubu.

 

Džon Denver svojevremeno je pevao o idealnoj ljubavi koju je "ubila istina", a u pesmi "Vadi taj jezik iz mojih usta" voljena žena se pretvara u vešticu što ga onemogućava da je poljubi za kraj.

Kantri pevač Džimi Bufet izvodi numeru interesantnog, ali posve nelogičnog naslova, "Ako ti telefon ne zvoni, ja sam".

Čak Med opevao je raskid veze u pesmi "Ona je dobila prsten, a ja prst". On je pevao o tome kako se veza menja čim ženi staviš burmu na ruku, a par iz pesme se razveo i supruga je dobila svu imovinu.

 

I na kraju, Dina Karter snimila je pesmu pod nazivom "Zar sam noge obrijala zbog ovog?" u kojoj peva kako njen muškarac iz večeri u veče umesto nje bira TV i pivo.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u