Zanimljivo

Svojoj ćerki od rođenja nisam davala šećer: Danas izgleda OVAKO

Objavljeno: 25.05.2017 | 13:53Izvor: Blic

Jaja pržena na kokosovom ulju uz prženi batat, šargarepe, krompir, brokoli na pari i malo avokada, i uz sve to kiseli kupus. To je uobičajen doručak za malu Grejs.

 

 

Njena mama, Šen Kuper iz Brizbejna rešila je da će joj dete od rođenja biti na "paleo dijeti" koja se zasniva na ishrani "pećinskih ljudi". Čokoladice, slatkiši, prerađena hrana ili čak i prirodne namirnice koje nisu organskog porekla Grejs nikada nije probala.

- Ovaj način ishrane se, kao što sam i pretpostavila, pokazao kao odličan. Svi klinci oko nje su stalno slinavi i bolešljivi, a Grejs se nikada ni ne zakašlje - ističe ova mama. I sama Šen je na paleo dijeti na koju se odlučila jer je stalno bila umorna i troma. Imala je alergiju na mnogo namirnica, i kada je čula za paleo dijetu, rešila je da proba i - preporodila se.

Kako kaže, dok je Grejs mala i dok ima potpunu kontrolu nad njenom ishranom, davaće joj samo namirnice dozvoljene u paleo dijeti. Ali neće joj braniti da odlazi na rođendane i da se druži sa decom samo da bi izbegavala nezdravu hranu.

- Neću pasti u nesvest ako pojede hleb ili parče torte, ali se nadam da ću uspeti da joj izgradim svest o tome šta je prava hrana - kaže Šen i dodaje da smatra da su deca "programirana" na zdravu hranu. Tek kada odrastemo prelazimo na prejedanje izazvano emocijama, kada se zatrpavamo slatkišima i drugim nezdravim stvarima.

- Znam da će odlaziti na rođendane i druženja i da će se tamo suočiti sa gomilom prerađene hrane. I mogu samo da se nadam da će i sama uvideti da se od takve hrane oseća loše i tromo, pa će se sama i udaljiti od nje - kaže ova majka.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u