Zanimljivo

SUKOBI U SVETOM GRADU NE JENJEVAJU: Dvoje izbodeno nožem. Sve veća napetost između Izraelaca i Palestinaca!

Objavljeno: 03.10.2015 | 20:39Izvor: Telegraf.rs

Policija je navela da je nakon napada napadač pucao na policajce koji su pohitali na poprište napada i to iz pištolja koji je uzeo od jednog fatalno ranjenog Izraelca

Dvoje ljudi je ubijeno i dvoje ih je ranjeno večeras u napadu u jerusalimskom starom gradu.

Izraelske bezbednosne snage su pucale i ubile čoveka koga su identifikovali kao teroristu, javili su izraelski mediji.

Izraelska hitna pomoć je precizirala da su dva muškarca ubijena nožem, a da je jedna žena u teškom stanju i da je povređen lakše jedan mališan.

Oni su evakuisani u obližnje bolnice. Sve četvoro je iz porodice ultraortodoksnih Jevreja, koji su očito išli na Zid plača kada sunapadnuti.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Policija je navela da je nakon napada napadač pucao na policajce koji su pohitali na poprište napada i to iz pištolja koji je uzeo od jednog fatalno ranjenog Izraelca. Policajci su ga potom ubili.

Izraelski Kanal 10 javio je, međutim, drugačije – da je napadač Palestinac najpre više puta ubo jednog Izraelca nožem, a potom mu uzeo pištolj i pucao u njegovu porodicu i grupu turista ipovredio još ukupno četvoro ljudi, uključujući i dvogodišnje dete.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, koji je trenutno u Njujorku, najavio je hitan sastanak sa šefovima bezbednosnih službi, čim se on vrati u nedelju.

Ranije danas je nekoliko Palestinaca ranjeno tokom hapšenja na Zapadnoj obali u okviru potere za palestinskim napadačima koji su u četvrtak ubili jedan par jevrejskih naseljenika pred očima njihovo četvoro male dece.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Napetost je velika između Izraelaca i Palestinaca u poslednjim nedeljama. Najviše je nereda na najsvetijem mestu u Jerusalimu koje Jevreji nazivaju Brdo hrama, a muslimani Uzvišeno utočište- Harasm al Šarif.

Tamo se nalazi džamija Al Aksa, treća po značaju u islamu, a nekada su tamo bili drevni jevrejski hramovi. Na tom mestu često sukobljavaju palestinski mladići s izraelskom policijom.

Pogledajte video:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u