Zanimljivo

ŠTA ZAPRAVO PIŠE NA ZASTAVI ISIS-a: Krije skrivene simbole za koje i ne znate da postoje!

Objavljeno: 07.07.2015 | 20:22Izvor: Telegraf.rs

Crno-bela zastava sa arapskim natpisom je jedan od najprepoznatljivijih simbola ove terorističke organizacije. Koje je poreklo zastave i šta na njoj piše?

Jedno od osnovnih obeležja Islamske države je zastava čiji natpis je svima neka vrsta misterije. Ekstremistička grupa koja je pažnju privukla uspostavljanjem svoje države na delovima Sirije i Iraka se dokazala kao snažna mašinerija i inicijator brojnih krvavih napada.

Crno-bela zastava sa arapskim natpisom je jedan od najprepoznatljivijih simbola ove terorističke organizacije. Koje je poreklo zastave i šta na njoj piše?

Belim slovima na vrhu piše “Nema Boga osim Alaha”. Ispod tog natpisa se nalazi beli krug koji predstavlja Muhamedov pečat za zatvaranje koverti, a na kojem piše “Muhamed je Božiji glasnik”.

– Mnogi stalno pričaju o zastavi Islamske države kao da je to baš njihovo obeležje, međutim, to je više politička i teološka stvar – rekao je Čarli Zima, jedan od istraživača ovakvih pojava.

Islamska država je uspela da u potpunosti “pristvoji” zastavutako da ljudi čim pomisle na džihadiste i ID vide upravo nju.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u