Zanimljivo

ŠOK! TUŽILA POZNATU MODNU KUĆU ZBOG STRESA I OSIPA: U Zarinoj haljini našla zašivenog MIŠA!

Objavljeno: 05.12.2016 | 13:44Izvor: medio.rs

Iz odeće se širio neverovatan smrad i nešto me je grebalo po nozi. Videla sam nožicu kako viri iz šava haljine. Shvatila sam da je reč o mišu, ispričala je šokirana devojka

Njujorčanka Kejli Fizel (24) tužila je kompaniju "Zara" jer je u šavu njihove haljine pronašla zašivenog miša. One je pre nekoliko meseci pazarila komad garderobe u "Zarinoj" prodavnici u Njujorku i platila je 40 dolara. Prvi put je obukla haljinu nakon nekoliko meseci i doživela šok.

Kako kaže, dok je sedela u kancelariji, osećala je nepodnošljiv smrad. Ustala je i hodala iz jedne prostorije u drugu, ali nije uspevala da pobegne od neprijatnog mirisa, ispričao je njen advokat, koji je pre nekoliko dana u njeno ime podneo tužbu Vrhovnom sudu na Menhetnu.

- Osetila sam da me nešto grebe po nozi. Prvo sam pomislila da je reč o šavu na haljini - ispričala je Fizelova, koja u Njujorku radi u agenciji za mlade talente.

- Mislila sam da je ostao deo etikete, ali sam ubrzo shvatila da je reč o mišu. Zaledila sam se, bila sam paralisana od straha. Videla sam nožicu kako viri iz šava haljine. Bilo je užasno, u isto vreme dok sam gledala miša, mozak mi je govorio da je to nemoguće -ispričala je ona za "Njujork post", i dodala da smatra da je proizvođač dužan da joj obezbedi siguran proizvod, pa makar bila i najezda glodara.

Na svu sreću, kako je rekla, u kancelariji je imala rezervnu odeću. Odmah je podnela tužbu protiv "Zare".

Informer

Kako su rekli njeni advokati, Fizelova je kompaniju tužila za nanošenje nematerijalne štete, zbog emocionalnog stresa, ali i zbog osipa koji je dobila, a koji se povezuje sa glodarima.

- Verovatno je ta brzina i želja za ekskluzivnošću dovela do nedovoljne kontrole proizvoda - zaključuje advokat Dojč.Njen advokat Adam Dojč kaže da je "Zara" poznata po tome što stalno, širom sveta, vodi trku s vremenom izbacujući na police, što je moguće brže, najpopularnije modele.

Spornu haljinu zapakovali su u vakuum-vreću, što će im poslužiti kao glavni dokaz na sudu. Advokat je rekao da je pokušao da sa "Zarom" postigne vansudsko poravnanje, ali da je kompanija odbila tu vrstu saradnje.

- Oni moraju da joj nadoknade na neki način sve kroz šta je prošla od tada - kaže Dojč, ali nije otkrio koliku odštetu traže od "Zare".

"Zara": Istražujemo slučaj

Portparol američkog ogranka "Zare" rekao je da su svesni problema i da je u toku ispitivanje celog slučaja.
- Američka "Zara" ima stroge zdravstvene i sigurnosne standarde. Veoma se trudimo da svi naši proizvodi ispunjavaju te stroge zahteve - poručio je "Zarin" portparol.
Za sada je jedino poznato da je sporna haljina sašivena u "Zarinoj" fabrici u Turskoj.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u