Zanimljivo

Smršala je čak 243 kilograma, a sad je na granici da postane anoreksična

Objavljeno: 25.06.2016 | 10:52Izvor: 24sata.rs

Amerikanka Kristina Filips izgubila je čak 243 kilograma pomoću operacije ugradnje balona u želudac. Toj 25-godišnjakinji smanjili su obim želuca kako ne bi mogla više da se prejeda, a nakon operacije pala je na 75 kilograma.

DijetaTo joj nije bilo dovoljno jer je u međuvremenu postala opsednuta svojom težinom.

Panično se boji da će da se ugoji pa odbija hranu i jede tek toliko da preživi. Zbog čitave situacije zabrinut je i njen lekar.

"Ekstremni postupak mršavljenja kroz koji je prošla kod nje je stvorio poremećaj u ishrani pa živi od 400 kalorija dnevno i ima premalo telesne masnoće. Trebalo bi da jede bar dva puta više kalorija, ali ne, ide iz jedne krajnosti u drugu, jednako nezdravu", rekao je njen doktor.

On je uveren da Kristina pati od još jednog poremećaja koji zahteva psihološku pomoć. Reč je o dismorfičnom telesnom poremećaju, odnosno iskrivljenoj slici o svom telu.

Kristina je uverena da je i dalje predebela i da bi mogla da postane anoreksična.

"Country Living" piše da takve dijagnoze neretko vode prema depresiji, sklonosti samoubistvu i anemiji, ali Kristina je ipak pristala na stručnu pomoć na vreme.

Pre dve godine ova je devojka učestvovala je u emisiji "My 600-lb Life" na "TLC"-u, koja prikazuje živote ekstremno punijih ljudi. Tada je ispričala da je počela da se preeda kao dete zbog odrastanja u disfunkcionalnoj porodici. Dnevno je unosila 7.000 kalorija.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u