Zanimljivo

Sa ovim semaforom čekanje nikad neće biti dosadno

Objavljeno: 19.09.2014 | 18:56Izvor: Telegraf.rs

Da bi podigli svest o bezbednosti u saobraćaju, jedna kompanija je kreirala semafor koji pleše. Njima je cilj bio da animiraju pešake, da bi im privukli pažnju i sprečili ih da pređu ulicu dok je crveno svetlo

Nova interaktivna instalacija na semaforu u Lisabonu motivisaće pešake da sačekaju dok ne bude sasvim bezbedno da pređu ulicu. Novi “plešući semafor” napravljen pomoću savremene tehnologije fotografije i filma, zabaviće ljude i učiniti da im vreme, koje provedu čekajući, prođe brzo a da se pritom i dobro nasmeju.

Smart, jedan od najpoznatijih brendova automobila, u saradnji sa nemačkom agencijom BBDO, stvorio je specijalni pešački prelaz u prestonici Portugalije. Na semaforu mala crvena figura pleše i tako animira pešake da bi im privukla pažnju, i sprečila ih da pređu ulicu.

- Mi verujemo da pametne ideje mogu pretvoriti grad u bolje mesto za život. Kao što je “semafor plesa” koji će naterati ljude da sačekaju, a ne da prelaze ulicu dok je upaljeno crveno svetlo – tvrde zaposleni iz Smarta.

Plesni pokreti crvenog čovečuljka snimljeni su kabini postavljenoj na obližnjem trgu gde su prolaznici plesali i postali učesnici, kao i inspiracija ovog projekta. Privremena crna kabina sadržala je plesni podijum i kamere za snimanje kretanja svakog čoveka koje su “prevedene” na kretanje malog crvenog čoveka na semaforu, što se može videti na ekranima postavljenim ispred učesnika.

Na ekranima sa obe strane mogu se videti reakcije prolaznika na ples na pešačkom prelazu.

Pogledajte na video-snimku razlog zbog čega 81 0dsto više ljudi zastane ispred prelaza:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u