Zanimljivo

RUSKI PILOT POTOPIO 35 MILIONA DOLARA VREDAN SUHOJ: Pokušao da sleti na Kuznjecov, završio u moru

Objavljeno: 05.12.2016 | 12:36Izvor: Kurir

Manje od tri nedelje posle gubitka jednog MiG-29, ruska mornarica izgubila je i "suhoj" 33, koji je takođe sletao na nosač aviona "Admiral Kuznjecov".

Incident se dogodio u subotu, 3. decembra.

View image on Twitter
 Follow
The Aviationist @TheAviationist

Russian Su-33 crashed in the Mediterranean while attempting to land on Kuznetsov aircraft carrier 

">December 5, 2016

Su-33 iz dva puta nije uspeo da sleti na "Admirala Kuznjecova" iako je vreme bilo odlično: vidljivost +10 kilometara, stanje mora 4, vetar 12 čvorova. Izgleda da je promašio žicu (koja omogućava sletanje za nosač aviona), nije uspeo da napravi krug iznad nosača i ponovo sleti.

Barem je uspeo da se katapultira, pa su ga pokupili iz mora.

"Posle završetka zadatka u Siriji, Su-33 skliznuo je sa palube usled kvara na kočionom sistemu. Pilot se katapultirao, posle čega su ga spasioci bezbedno izvukli iz vode na nosač aviona Admiral Kuznjecov. Pilot nije u životnoj opasnosti", kažu u Ministarstvu odbrane Rusije.

S obzirom na to da je 14. novembra na sličan način izgubljen Mig-29K, ovo je veliki udarac za rusku ratnu mornaricu, angažovanu u borbenim dejstvima u Siriji.

Međutim, Ministarstvo ističe da ovaj incident neće uticati na nastavak vojne operacije u Sredozemnom moru i da će avijacija nastaviti da poleće sa nosača aviona.

(Avijatičar)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u