Zanimljivo

Pubertet čini čuda: Danas ne bismo prepoznali dečurliju iz Harija Potera

Objavljeno: 07.07.2017 | 22:19Izvor: medio.rs

Prošlo je tačno 20 godina od premijere prvog dela filma o najpoznatijem čarobnjaku na svetu - Hariju Poteru. Sve simpatične glave sa čarobnjačkim šeširima su porasle i većina je doživela ozbiljnu promenu. Pubertet je za neke učinio čudo.

Sigurno se sećate vesele i nestašne braće Vizli. Blizanci Džejms i Oliver Felps oživeli su likove J.K. Rouling na nesvakidašnji način. Dugačkih riđih kosa i pomalo zlokobnog osmeha braća Vizli zbijali su šale i znali repecte za napitke koje niko drugi nije čuo.

Braća Vizli
Braća Vizli Foto: Profimedia

 

Džejms i Oliver su sa 14 godina pobegli sa pismenog zadatka kako bi se prijavili na audiciju za Harija Potera. Iako nikad nisu ranije imali glumačkog iskustva dobili su ulogu. Bili su redovan deo glumačke postave tokom snimanja čitavog serijala.

Posle snimanja Harija Potera Džejms blizanci su se pojavili u seriji "Kingdom" i u kratkom dokumentarcu o Platonu.

Blizanci nisu preterano aktivni na televiziji i filmu, ali su zato veoma posvećeni humanitarnom radu i više puta su donirali novac za lečenje dece koja su obolela od kancera, kao i u projekte za pronalaženje leka protiv raka.

Lik plavokosog zloće i pripadnika kuće Sliderin Drakoa Melfoja oživeo je Tom Felton. Mladi glumac je karijeru počeo u televizijskoj seriji "Bugs", kasnije mu se pružila životna prilika i uloga u Hariju Poteru.

Drako Melfoj
Drako Melfoj Foto: Screenshot / Noizz.rs

Ono što je manje poznato o glumcu je da je veliki ljubitelj muzike. Pokušao je da se okuša kao kantautor, ali bez većeg komercijalnog uspeha.

Felton i dalje pliva u glumačkim vodama, ali još uvek nije uspeo da postigne slavu kolega Danijela Redklifa i Eme Votson.

Najveću tranformaciju od simpatičnog bucka do frajera doživeo je Metju Luis koji je tumačio Nevila Longbotoma.

Metju Luis - Nevil
Metju Luis - Nevil Foto: Screenshot / Noizz.rs

Metju je sa pet godina počeo aktivno da se bavi glumom u Zapadnom Jorkširu. Prvu ulogu je ostvario u britanskoj seriji "Some Kind of Love", a onda kao i za većinu njegovih mladih kolega došao je Hari Poter i svetska slava.

Metju je bio deo veoma uspešnog filma "Me Before You" i filma "The Rise".

Metju Luis
Metju Luis Foto: Profimedia

Metju je doživeo najveću transformaciju i za njega je pubertet bio blagotvoran. Svaka devojčica koja ga je ispalila kad je bio klinac, sad plaće na sav glas.

I za kraj naš omiljeni i neprevaziđeni Ron Vizli.

Ron Vizli
Ron Vizli Foto: Screenshot / Noizz.rs

Pa, Ron Vizli je ostao Ron Vizli. Riđe kose, izbezumljenog pogleda, samo šte ja danas malo više edži i kul. Rona je glumio simpatični Rupert Grint koji je nakon serijala o Hariju Poteru ima dosta televizijskih angažmana. Nažalost, par filmova na kojima je radio nisu mogli da dobiju adekvatnog distributera, pa je projekat "Cherrybomb" bio sam prikazan na Internacionalnom filmskom festivalu u Berlinu. Poslednji film koji je snimio je objavljen 2015. godine pod nazivom "Moonwalkers".

Naši heroji su porasli i ponekad nam je teško da prihvatimo kako vreme neumitno teče.

Izvor: Noizz.rs


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u