Zanimljivo

PRVI SE SETIO: Ovaj čovek je zaradio 80 milona dolara praveći narukvice od gumica!

Objavljeno: 23.07.2014 | 23:31Izvor: Telegraf.rs

Zbog ovih danas planetarno popularnih narukvica, jedan Malezijac rizikovao je školovanje svoje ćerke. Ipak, rizik mu se i te kako isplatio, jer će zahvaljujući svom izumu moći da izdržava nekoliko narednih generacija

Donedavno su gumice za narukvice bile trend sa igrališta, ali su nedavno sa njima viđeni i Kejt Midlton i mladi princ Vilijam. Čitav svet je lud za njima, a čovek koji ih je osmislio je zahvaljujući njima napravio milione.

Ideju za ovu igračku dobio je od – svojih ćerki! Čong Čun, koji je lansirao ove gumičice, pre četiri godine je posmatrao svoje ćerke, jednu staru 13, a drugu 16, kako se igraju gumicama i od njih pletu narukvice.

Foto: Facebook/Rainbow Loom

Foto: Facebook/Rainbow Loom

Tako je 7.300 evra ušteđevine, namenjene školovanju starije ćerke, potrošio na proizvodnju razboja za pletenje, a uskoro se ovaj naizgled sulud potez isplatio. Čengova firma “Rainbow Loom” je samo prošle godine zaradila 56 miliona evra!

- Priznajem da to nije bila baš najpametnija odluka, ali sve se dobro završilo. Dobra stvar je što ću sada definitivno moći da pošaljem svoju decu na koledž - rekao je Čong na temu ovog velikog rizika.

Foto: Print Screen/ Justins Toys Youtube

Foto: Print Screen/ Justins Toys Youtube

Sada ide zaista šokantan deo. Od momenta kada se obogatio, Čong nije ni malo promenio životni stil. Nema nameru da se preseli u veću kući, a i dalje vozi auto star 12 godina i kaže da će možda da kupi brod kada ode u penziju, jer voli da peca, ali da mu je dobro i ovako. Kaže kako on i njegova porodica nisu otmeni ljudi.

Čong Čun je Malezijac koji živi u Americi, a njegove narukvice suprisutne na tržištu čak 29 zemalja. Sve zajedno, veruje se da su mu narukvice donele preko 80 miliona evra!

Foto: Ebay/Loom Band Dress

Foto: Ebay/Loom Band Dress

Žena koja je isplela haljinu od ovih gumica takođe nije loše prošla na eBayu. Proizvodi od “Loom” gumica drže čak 41 mesto na Amazonovoj top listi igračaka.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u