Zanimljivo

Pronađena ogrlica sa Titanika koja krije još potresniju ljubavnu priču od one u filmu: Samo jedno do njih dvoje je preživelo (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 13.04.2017 | 18:10Izvor: Telegraf.rs

Valter i Virdžinija su se upoznali u Montani dok su odrastali, a on se kasnije vratio i oženio je

Nedavno je na dnu okeana pronađena ogrlica, tačnije medaljon, koja je pripadala jednoj od putnica sa Titanika, koja je u toj užasnoj pomorskoj nesreći izgubila muža. Žetoni za kockanje, medaljon i lisice su samo neki od predmeta koji su pronađeni u koferu koji je pripadao putnici prve klase Virdžiniji Esteli Mekdovel Klark i njenom suprugu Valteru Mileru Klarku.Njihovi predmeti biće izloženi na izložbi artefakta u Luksor hotelu i kazinu u Las Vegasu povodom 105. godišnjice od potonuća broda.

Klarkovi su bila na medenom mesecu u Evropi, pa su odlučili da rezervišu putovanje na Titaniku kako bi došli kući ranije, da bi prisustvovali rođendanu svog dvogodišnjeg sina, ističe Aleksandra Klingelhofer, potpredsednica ove izložbe.

– Preživela je samo Virdžinija, ali nažalost Valter nije – rekla je ona.

Virdžinija je kasnije rekla da je osetila kada je brod udario u ledeni breg. Njen muž je igrao pokeru u salonu, a ona je odmah dotrčala do njega i rekla mu da smatra da nešto nije kako treba. Volter je prekinuo igru i pomogao je svojoj ženi da uđe u čamac za spasavanje.

– Čamci za spasavanje nisu bili puni. Bilo je dosta prostora, tako da je bilo mesta i za Valtera da su se stvari odigrale drugačije – rekla je Aleksandra.

View image on Twitter
 Follow
KHOU 11 News Houston @KHOU

Locket from ocean floor belonged to woman who survived Titanic; tragically lost husband 

 

Ističe da kada pronađu neke predmete uvek žele da ih povežu sa potencijalnim putnicima, prenosi usatoday.com.

– Proverili smo zapise i nije bilo puno putnika sa inicijalima V.K., pa smo utvrdili da je pripadao Virdžiniji koja je bila udata za Valtera Klarka iz Los Anđelesa – kaže ona.

Valter i Virdžinija su se upoznali u Montani dok su odrastali, a on se kasnije vratio i oženio je.

Pogledajte video:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u