Zanimljivo

PRAVI ADOLF HITLER USRED BERLINA: Građani u panici, kada su ga ugledali, pozvali policiju! (FOTO)

Objavljeno: 01.10.2016 | 13:00Izvor: Telegraf.rs

Jedan vozač je bio toliko šokiran kad je ugledao prizor, pa je pozvao policiju

Kontroverzna umetnička instalacija u Berlinu, u kojoj lice Adolfa Hitlera osvetljava zgradu u centru nemačke prestonice, šokirala je mnoge stanovnike tog grada, javljaju lokalni mediji.

Jedan vozač je bio toliko šokiran kad je ugledao tu instalaciju, koja je izložena u sklopu jednomesečnog festivala osvetljenja, da je pozvao policiju, prenosi sajt RT.

Hitler je jedno od 12 poznatih lica koja su odabrana da budu deo umetničkog projekta dizajnera svetlećih tela Andreasa Belkea za učešće na festivalu “Berlin svetli”, koji će trajati mesec dana.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Hitlerovo lice, čije se oči pomeraju kao da koluta očima, osvetljava zgradu na trgu Lajpciger, dok se u pozadini vidi niz nacističkih zastava sa zatamnjenim kukastim krstom.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Instalacija je postavljena samo nekoliko stotina metara od bunkera u kojem je Hitler 1945. počinio samoubistvo.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Na zgradi se nalazi i lice ozloglašenog šefa nacističke propagande Jozefa Gebelsa, koji viče: “Da li želite kompletan rat?”

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Isticanje nacističkih simbola koji glorifikuju Treći rajh su u Nemačkoj zabranjeni, ali je policija objasnila da je instalacija sa likovima Hitlera i Gebelsa dobila odobrenje, budući da je reč o umetničkom delu.

 

 

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u